hur att sträcka på receptbelagda läkemedel dollar även om du har sjukförsäkring försäkring recept

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-22
Såvida du inte har levt under en sten de senaste tre eller fyra år, du och resten av världen vet att de stora apoteken har erbjudit billiga generiska läkemedel, vanligen till ett belopp av $ 10-$ 12 för en tre månaders leverans. Vad du kanske inte vet är att även om du har recept sjukförsäkring kan du också delta i dessa program och spara mycket pengar på din copays.

Det var inte förrän jag var arbetslös och min sjukförsäkring bortfallit som jag fick veta att jag kunde ha använt dessa generiska läkemedel program även när jag hade recept försäkringsskydd, och kunde ha sparat en hel del av pengar. Att vara arbetslös bara knuffade in mig i handling och upptäckter. Läs om . . .

Du behöver:
ha receptbelagda mediciner som du tar löpande, det vill säga mer än en månad behöver
. Få dina mediciner från Walmart, Target, Walgreens, CVS eller din lokala affär apotek.
.
En önskan att spara så mycket pengar som du kan.
Du har recept täckning som ges av din sjukförsäkring eller Medicare eller Medicaid, eller har ingen sjukförsäkring alls, det spelar ingen roll.
.


1
Varning:. Inget i denna artikel skall tolkas som medicinsk rådgivning. Innan du handlar på någon av informationen i denna artikel, kolla med din läkare och /eller apotekspersonal.
2.
Ett generiskt läkemedel är ett läkemedel som vanligen tillverkas av ett företag som uppfann inte "original" eller "varumärket" drog. Till exempel tar jag Gabapentin, som är den generiska formen av varumärkes drog Neurontin. Oftast, den generiska versionen av läkemedlet kostnaderna, men en liten del av varumärkes drog. Både varumärkes drog och generiska läkemedel, är tänkt att fungera likadant.
3.
Hur du spara pengar med dessa program är att du kan få en hel del droger för 10 USD-$ 12 för 3 månaders förbrukning. Om du bara använt dina recept täckning med en $ 10 copay för en 30 dagars leverans, skulle du betala $ 30 för samma mängd piller kan du köpa för $ 12. Så oavsett din recept täckning, alltid be apoteket att göra en jämförelse-90 dagar leverera någon försäkring, och 90 dagar utbudet med försäkringar. Många läkemedel kommer att bli billigare utan ditt recept täckning från din sjukförsäkring. My, hur världen har förändrats!
4.
Rätten till billiga läkemedel program kan vara olika beroende på apoteket val. Vissa kan du tillhör sina program om du inte har statliga eller federala regeringen täckning till exempel. Andra kan inte tillåta dig att gå beroende på vilken annan typ av sjukförsäkring täckning du har. Oavsett din situation, fråga på apoteket först och sedan åka runt till minst tre apotek totalt för att se om något av programmen är olika för dina specifika omständigheter och kan spara ännu mer pengar.
5.
Hur många generiska läkemedel tar du? Fastställa hur många av dina nuvarande läkemedel är generiska, i motsats till "the real thing", den "brand-name" drog. Apotekspersonal kan säga det här, eller så kan du göra en sökning och se själv. Det finns några otroligt god hälsa portaler på webben, varav en är WebMD.

Ett sätt kan du kortfattat avgöra hur många är generiska om du inte redan vet är hur mycket du betalat för medicinering. Vanligtvis kan en månad märkes läkemedel kostar dig $ 25 +, där en generisk kommer att kosta från $ 4/month att säga $ 15/month. Alltid kontrollera med apotekspersonalen, även efter att du har kollat på webben eller gjort en intelligent gissning
6
Tala med din läkare. . : När du vet vad som är och inte är generiska läkemedel, och du fortfarande ta några märkesdroger måste du be din läkare om de skulle rekommendera en generiskt motsvarande. Var beredd på att få höra av din läkare eller apotekspersonal att det kan inte vara ett generiskt motsvarande (detta innebär oftast att drogen är relativt ny på marknaden), eller den läkare inte rekommendera generiskt motsvarande eftersom han har haft liten erfarenhet av den , eller det kan ha vissa biverkningar som de inte gillar. Om du behöver en varumärkes drog och det finns inget alternativ, se till att du tar generiska där du kan
7
Shoppa:. . Om du var som mig och hade recept täckning genom min sjukförsäkring skulle jag bara gå till min favorit eller närmaste apotek och få min månatliga påfyllnad och betala en $ 10 copay för varje månad. FEL!! När jag blev arbetslös och förlorat min sjukförsäkring, shoppade jag runt för min viktigaste medicinering. Min Walgreens apotekspersonal kom igenom. Mitt recept var för ett 300mg piller tre gånger om dagen, såg han upp planen kostnaden för 3x100mg piller tre gånger dagligen (samma totaldos, bara mer piller att ta). Tja, kan jag få 12x100mg piller för kostnaden för 1x300mg piller. Så jag kunde få tre månaders förbrukning för 12 USD med samma generiska läkemedel, i stället för över $ 200.

Budskapet är att åka runt och titta på vad du tar. Om du tar 500mg en gång om dagen, vad är kostnaden för 2x250mg piller? Tryck din läkare och apotekspersonal i denna fråga. Du kan bli förvånad över vad de upptäcker. Att gå från 1x300mg piller x3 gånger om dagen för att 3x100mg piller x 3 gånger per dag kommer att kräva tillstånd från din läkare. Så gå till apoteket och få dem att kontrollera allt du mediciner i mindre piller, och om det finns besparingar kan göras, be dem ringa upp din läkare för godkännande att göra en förändring.
8
Let's resumé:. .

Shop runt för bästa billiga recept programmet bland minst tre apotek

avgöra vilka läkemedel du tar är varumärke och Fråga apotekspersonalen om det finns generiska motsvarigheter. Om så är fallet, har apotekaren ringa läkare för att ett byte om läkaren fjällen det är lämpligt.

Fråga på apoteket för att kontrollera priserna på olika piller storlekar för samma dos för alla dina mediciner.

Var vaksam om att ta dina mediciner och hur mycket du betalar för dem.
9.
Tack för att läsa min artikel. Om du gillade den här artikeln kan du bläddra tillbaka upp till toppen och klicka på en stjärna som speglar hur bra du tyckte artikeln var. Du kan också e-post direkt till artikeln till en vän om du vill.

Tips och varningar


 • shoppa . . . det betalar sig och är enda sättet du kan ta reda på vilket program är bäst för dig och vad programmet sparar du mest pengar. Det finns skillnader mellan de stora kedjan apotek . . . utnyttja dessa skillnader till din fördel!
 • Rådgör alltid med din läkare och apotekspersonal om din receptbelagda läkemedel.


 • Previous:granatäpple lever rengörningen Next:vad som orsakar håret att växa?

  Relaterade artiklar


 • hur man känslomässigt förbereda sig för moderskapet
 • hur man kan minska svullnad av prostatakörteln
 • hur man kan förebygga åderbråck under graviditeten
 • fostrets utveckling efter 8 veckor
 • hur man berättar hur långt du är i din graviditet
 • hur man använder kryckor korrekt
 • fetalt alkoholsyndrom effekter
 • Hur du tar rätt behandling blodtryck i vadmusklerna
 • hur man kan få gratis mediciner för antibiotika på Publix
 • Vilka är de tecken på löss?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com