hur man bygger promenadkäppar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-20
Att bygga en käpp, är allt du verkligen behöver en välformad pinne eller en filial, en rakkniv kniv, några sandpapper, vissa tydliga sprayfärg, och några andra småsaker. Din käpp kan byggas med och utan ett fast handtag. Denna artikel kommer att beröra båda stilarna

Du behöver:.
Som påpekas i texten
. . .


1
planering:
Först av allt, du vill bestämma om du vill bygga en käpp med ett fast handtag; Kanske har du en antik Hame eller andra unika objekt som du vill anpassa sig till en käpp som ett handtag.

Eller kanske du föredrar att leta efter en pinne eller gren som just har rätt skurk eller ratten för att bli en bra handtag för din käpp.

Not "För bästa resultat, leta efter lövträd För din käpp förrätt gren. Lönn, ek, asp, björk, sälg även alla göra stora käppar. Pine eller de flesta granar är för mjuk, plus dessa kan vara ganska klibbig att arbeta med, särskilt om du planerar att ta bort barken. Ceder är en mycket attraktiv ved, och hårdare än några andra granar. .
2
Bygg en käpp med ett handtag:
att hålla det enkelt, låt oss anta din hand är en gammal häst 'n' buggy Tavastland. Det är de som mässing saker med rattar rund boll som användes på några av de trähästen-redskap som används med hästar och barnvagnar.

För att din Hame ryms på din käpp, måste du hitta en filial i rätt diameter, om du inte planerar att slipa en del av det att passa Tavastland.

Välj din gren, och skär den prydligt från trädet (tacka trädet för sin generositet).
3.
att skala barken eller inte?
En del människor föredrar att bygga en käpp med barken kvar på grenen, andra föredrar att skala barken bort, avslöjar . smidigt inre skönhet i träet

Om du bestämmer dig för att lämna bark intakt, gå vidare till steg 5, för att bygga en vandrande pinne med ett fast handtag, eller till steg 6, för att bygga en käpp . UTAN ett fast handtag

Om du bestämmer dig för att plundra de bark, vidare till Steg 4
4
strippa bark:. .
strippa bark från en grön gren är oftast mycket lätt att göra, åtminstone för det mesta av trä /träd. Med hjälp av en rakkniv kniv, försiktigt göra en lång skåra från ena änden av grenen till den andra, ta hand om dina fingrar och andra kroppsdelar!

Se om du kan lyfta kanten av bark och i så fall bör du kunna ta bort det mesta genom att bara göra ett eller två långa slitsar, och skalar remsor av bark bort.

För sista handen vid att ta bort bark som inte vill skala bort, använd din rakkniv kniv för att försiktigt skrapa eller skala att;!. alltid skära bort från kroppen
5

Montering av handtaget till minnet:
Om ditt USB-minne eller en filial inte redan är i rätt diameter för att passa in i din Hame ett tillräckligt avstånd för att säkerställa att den kommer att vara säkra, slipa eller sand i slutet av pinne så att den passar, då tillämpa vissa trälim i slutet, och infoga den i Tavastlands öppning. Håll pinnen upprätt i ena handen, med handtaget upp, och peka den mot ett hårt underlag flera gånger så Tavastlands platser till minnet. Torka bort överflödigt lim. Om Tavastlands har ett hål för en skruv, en kort mässing träskruv avsluta det. Limmet bör hålla handtaget på plats, skruven är mest för estetik
6
Bygg en käpp utan bifogad handtag:. .
Låt säga att du bara vill bygga en käpp med inbyggt handtag eller knopp. Ibland är en del av spänningen i jakten, som man går runt din gård eller i skogen söker just den perfekta grenen med ett perfekt handtag /knopp.

Leta efter en gren som ansluter till den större grenen med en krok-formade fastsättning. Eller, ibland även små planta rötter intressant formad och kan bidra till att bli ett inbyggt handtag, men plantor bäst avgörs av växa upp innan du slår dem till promenadkäppar Jag tror

Välj ditt träd gren. , och skär den prydligt från trädet (tacka trädet för sin generositet)
7
Finishing:. .
Oavsett om du har byggt en käpp med eller utan bifogad handtag, och om du har beslutat att lämna barken på, eller remsor bort det, du kanske vill tillämpa någon typ av finish på din käpp, hjälpa till att bevara och skydda den mot slitage.

Finishing din käpp är definitivt ett alternativ du har att besluta om, får du bara spraya en tydlig emalj över det hela? Eller kommer du lägga lite färg, då klar?

Vad du än väljer, avsluta din käpp, låt den torka, och ta ut den för en fin lång test-promenad

tips och varningar

!
 • Några fläckar och färger kan innehålla ämnen som är giftiga eller farliga. Läs och följ alla riktningar etikett och säkerhetsinstruktioner.
 • Följ tillverkarens instruktioner och riktlinjer för säker hantering, användning, installation, drift och underhåll av all utrustning, verktyg och produkter.
 • försiktig med vassa verktyg, Bär alltid lämplig skyddsutrustning
 • .

  Previous:granatäpple lever rengörningen Next:hur man ska vara friska och passform

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla symtom mage virus
 • biverkningar av gadolinium
 • naturliga sätt att öka testosteron
 • Fakta om Downs syndrom graviditeter
 • hur man har en hälsosam och fit graviditet
 • hur man lär sig sex fakta om växtnäringsläckage till följd av bearbetning av livsmedel
 • hur man gör en te för att lindra mensvärk
 • hur kroppen läker efter rökstopp
 • hur du utför en hot stone massage
 • fostrets utveckling av hjärtslag
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com