hur man får ett barn att ta medicin

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-27
Att handskas med ett sjukt barn kan vara utmanande. Som förälder eller medhjälpare är du bekymrad för ditt barn och vill sedan att må bättre. Ibland kan ett barn behöver mediciner för att lindra symtomen, till exempel en förkylning. Ibland medicin används för att behandla en sjukdom som ett antibiotikum. Andra gånger en medicin kan vara en daglig rutin, till exempel för krampanfall, ADD eller ADHD, livshotande sjukdom och många andra sjukdomar. Få ett barn att ta medicin kan vara svårt men nödvändigt. Det finns sätt att göra det lättare att få ditt barn att ta medicin.

Du behöver:
bekväm säng
. Dark blad.
vitt brus.
ögonmask.


1.
Många barn kampen tar medicin på grund av smaken av läkemedlet. Medicinering i flytande form är ofta det svåraste. Det kan smaka kalkhaltig eller har en tung doft och smak av medicin. Flytande medicin kan vara lättare att ta om den finns tillgänglig på smaker. Många barn kommer att ta Tylenol eller andra OTC-medicinering om det är i en smak som de tål. Några alternativ är körsbär, vindruvor, apelsin eller bär. Antibiotika och annan vätska mediciner kan vara tillgängliga i smaker. Vissa apotek kommer att lägga en smak på begäran. Walgreens är känd för att ha denna möjlighet. Kontrollera med ditt lokala apotek. Om det är tillgängligt, fråga om det finns en extra kostnad. Det kan vara värt de extra $ 1. 00 eller $ 2,00 om det får ditt barn att ta sin medicin.
2.
Medicinering i piller eller kapselform kan också vara en utmaning. De flesta barn är rädda att de kommer att kvävas av p-piller. Kontrollera först att se om p-piller kan krossas. Vissa mediciner kan halveras eller krossas till mer av ett pulver, medan andra inte kan ändras. Om medicineringen kan krossas, kan det då läggas till lättare att svälja mat som yoghurt, glass, äppelmos, eller juice.
3.
Om p-piller inte kan krossas men kan halveras, visa barnet hur mycket mindre p-piller har blivit. Dessutom lär dem följande knep för att svälja ett piller. Låt dem ta en liten klunk vatten eller juice och håll den i munnen utan att svälja. Nästa har satt dem p-piller i sin mun, så att p-piller landar i vätskan. Sedan berätta för dem att svälja alla tillsammans. Detta hjälper så att de inte upplever pillret lösas upp i munnen samtidigt som de erhålla vätska för att skölja ner. Dessutom kan de inte känner av strukturen eller storleken av p-piller så vis minska sin rädsla för kvävning.
4.
Det finns 2 andra alternativ för piller. Vissa läkemedel är tillgängliga i tuggtabletter, självupplösande remsor eller strö form. Tuggtabletter läkemedel är en tablett att kan tuggas och sväljs. Dessa är vanligtvis finns i flera smaker. Självupplösande strips är en mycket tunn kvadrat av medicinering, placeras på tungan och löser sig i munnen. Strö läkemedel är en tablett som kan öppnas och medicineringen kan strös på mat som en jordgubbe, banan, äpple eller placeras i saft.
Fråga din läkare och apotekspersonal om alla alternativ på medicin som ordinerats. Också alltid konsultera angående intag av läkemedel som skrevs ut eftersom vissa mediciner inte kan ändras.

tips och varningar


 • Rådfråga alltid din läkare och apotekspersonal om alternativ till läkemedel som skrevs ut
 • Rådgör alltid med din läkare och apotekspersonal om administration av medicineringen


 • Previous:granatäpple lever rengörningen Next:hur man har tvillingar

  Relaterade artiklar


 • hur att hålla sig frisk under sommaren
 • hur övning med din hund
 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
 • hur man bygger muskler i skinkorna
 • hur man handskas med en huvudskada
 • hur man ska reagera när testiklarna tur lila
 • Vilka är fördelarna med familjeplanering?
 • hur man får till sängs tidigt
 • vad är symptomen på att vara gravid?
 • orsakerna till HIV-virus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com