hur man känner igen ovanliga tecken på graviditet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-21
Medan varje graviditet är olika, när du blir gravid din kropp går genom många fysiska och hormonella förändringar. Dessa förändringar innefattar mycket vanlig graviditet symptom som är ganska konsekvent från kvinna till kvinna samt mer ovanliga tecken på graviditet som du först inte kan länka till graviditet. Men när du undrar "Är jag gravid?" Ta en titt på några av dessa tidiga och mindre vanliga tecken på graviditet kan hjälpa dig att svara på den frågan
1.
En av de tidigaste tecknen på graviditet som kan upptäckas är implantation smärta. Detta kan ske i form av smärta eller kramper som följer med implantation av ett befruktat embryo i livmodern. Implantation smärta kan uppstå allt från några dagar till nästan två veckor efter ägglossningen.
2.
Del kvinnor också rapportera en metallisk smak i munnen i början av graviditeten. Detta är ett av tecknen på graviditet inte erkänns av många läkare, så det inte är känt exakt vad som orsakar detta. Men det finns för mycket obekräftade uppgifter att ignorera dess koppling till graviditet hos många kvinnor.
3.
En svampinfektion är en av de mest besvärliga av alla tecken på graviditet. De hormonella förändringar som kommer med graviditet kan utlösa en svampinfektion och också göra dem svåra att behandla.
4.
Snabbt växlande hormoner kan också orsaka förändringar i hårväxt inklusive fina hårväxt på dina mage eller ansiktshår tillväxt. Vissa kvinnor har också rapporterat att deras ben slutar håret att växa under graviditeten.
5.
Spider vener är en annan av de mer olyckliga tecken på graviditet. De är orsakade av det ökade blodflödet som uppstår när du blir gravid.
6.
Större mängder östrogen och ökat blodflöde kan orsaka nästäppa eller ens näsblod under graviditeten. Detta kan pågå under hela graviditeten och även i flera veckor efter att du föda.
7.
Slutligen är krämig livmoderhalsen eller utsläpp ett tecken på graviditet som ofta får förbises. Efter ägglossningen många kvinnor upplever liten eller ingen livmoderhalsen ansvarsfrihet såvida inte ett befruktat embryo har implanteras i livmodern. Det är sedan att du kan få krämig livmoderhalsen och upptäcker snart att du är gravid!

Tips och varningar


 • Det enda sättet att veta säkert om du är gravid är en genom ett positivt graviditetstest och /eller ultraljud.


 • Previous:granatäpple lever rengörningen Next:hur man ordentligt hand om kontaktlinser

  Relaterade artiklar


 • hur man klär sig för en total kropp Skanna & ultraljud
 • hur multi-task i badkaret
 • hur man ska vara friska och passform
 • hur man läser MCH med blodprov
 • hur du delar ditt hus med en katt och allergier kontroll
 • effekterna av att ha sex under graviditeten
 • friskt hår huskurer
 • vad som orsakar mörka ringar under ett barns ögon?
 • hur du tar bort öronvax från öronen
 • Vad händer när man har en onormal cellprov?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com