hur påverkar föräldrarnas missbruk Barn & Tonåringar?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-18

kaotiska hem liv

Center på narkotikamissbruk och familj (COAF) rekommenderar att barn till föräldrar som missbrukar droger är mer benägna att leva i ett hem som är oren, ett där syskon och föräldrar ofta argumentera och där det finns en ökad risk för fysisk misshandel och incest. Dessutom är dessa familjer är mer benägna att drabbas av finansiella problem, som de vuxna som ansvarar för att arbeta och betala räkningarna falla för den destruktiva inflytande droger. Struktur och rutin kan saknas.

Problem i skolan

Barn från hem med en eller flera föräldrar som missbrukar droger kan drabbas av i skolan. De är mer sannolikt att arbeta under sin förmåga nivå eftersom deras hemliv är en allt förtärande fråga, vilket gör koncentration svårt. De kan få dåliga betyg i klasser där läxor är ett krav, eftersom de kan ha lite eller inget föräldrastöd och sin hemmiljö kan inte vara gynnsamt för att studera. Dessutom är dessa barn är mer benägna att hoppa av skolan innan examen.

Beteendeproblematiken

Barn till föräldrar som missbrukar droger kan ha svårt att interagera med sina jämnåriga, och de kan plocka slagsmål, stjäla eller delta i riskfyllda beteende. Dessa barn får inte respekt myndighet, och de kan uppvisa våldsamma tendenser, särskilt om det finns våld i hemmet.

Fysiska symptom

Att ha en förälder som deltar i drogmissbruk kan vara mycket påfrestande för ett barn. Denna stress kan manifesteras i fysiska problem, bland annat sömnstörningar, huvudvärk, astma, buksmärtor och problem matsmältning. Om föräldern transporterar barn till och från skolan och andra aktiviteter under inflytande av droger, barnets risk för skada på grund av en ökad trafikolycka.

Missbildningar

Effekterna på ett barn med en förälder som missbruk droger kan inledas innan födseln. När en gravid mamma missbrukar droger eller dricker alkohol, kan hennes baby födas med utvecklingsstörning, fysiska missbildningar och emotionella och mentala störningar som varar livet ut. Någon drog som konsumeras av en kvinna under graviditeten bör rensas först med sin läkare.

Risk för missbruk

Barn med föräldrar som missbrukar droger är mer benägna att missbruka droger eller alkohol än andra ungdomar. Som barn se sina föräldrar vänder sig till droger eller en flaska i ett försök att klara det dagliga livet, de är mer benägna att engagera sig i samma beteende.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:perimenopausal symtom och preventivmedel

Relaterade artiklar


 • hur man gör en te för att lindra mensvärk
 • Vad orsakar kronisk migrän?
 • eltandborste fakta
 • göra med en alkoholhalt
 • hur man ska behandla torsk hos män
 • hur man detox mögel i kroppen
 • social utveckling hos småbarn
 • hur man kan minska luftburna allergen
 • Vilka är biverkningarna av cyclobenzaprine?
 • Hur du tar ett spädbarns behandling blodtryck
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com