normalt blodtryck för en nyfödd baby

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-07
Högt blodtryck är sällsynt bland barn. Det är oftast orsakas av för tidig födsel eller problem med barnets hjärta eller njurar. Det är viktigt att högt blodtryck övervakas och styrs på grund av dess negativa effekter på det kardiovaskulära systemet. Ofta med spädbarn, så snart det underliggande sjukdom eller problem har korrigerats kommer högt blodtryck korrigera sig själv

normala intervallet

För ett spädbarn bör det systoliska trycket vara mellan 70 till 90. Det normala intervallet beror också på barnets vikt, ålder och kön. Med hjälp av dessa värden, kommer en läkare att jämföra ditt barns blodtryck med de nationella normalområdena.
Om ditt barns blodtryck är större än 95: e percentilen för sin ålder, kön och vikt kommer hon att diagnosen högt blodtryck.

Förekomst

Ungefär 3 procent av spädbarnen har högt blodtryck. Det är oftast orsakas av problem med njurarna eller hjärtat eller prematuritet.

Vad är blodtryck?

Blodtrycket är ett mått på trycket mot kärlväggarna som hjärtat pumpar blodet genom dem. Detta tryck ökar när mitt kontrakt. Blodtrycket förändras ständigt och kan påverkas av stress, aktivitet, rädsla, kost och medicinering.

Effekter av högt blodtryck

Högt blodtryck gör att blodkärlen och hjärtat att arbeta för hårt. Om högt blodtryck pågår för länge, får hjärtat att bli svag och inte fungerar så bra som det borde.

Mäta blodtryck

Blodtrycket mäts med hjälp av en sphygmonanometer. Detta är en manschett som lindas runt biceps och uppblåsta. Det trycker mot den stora artär i armen och trycket mäts som luften i manschetten släpps.

Orsak till högt blodtryck hos spädbarn

I spädbarn, är högt blodtryck orsakas ofta av sjukdom. Det är vanligare hos spädbarn som föds för tidigt. Om ett barn har problem med lungorna, hjärtat eller njurarna, är hon mer benägna att ha högt blodtryck.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:första hjälpen behandling för kramper

Relaterade artiklar


 • hur man utnyttja citron
 • Hur trumhinnan termometrar arbete?
 • receptbelagda läkemedel som används för att behandla lägga
 • Hur man handlar ekologiskt
 • Hur tidigt kan graviditetstest?
 • vad som orsakar sömnapné hos barn?
 • hur man får individuella sjukförsäkring planer
 • farorna med lysrör
 • Hur sluta röka med Wellbutrin
 • hur man använder en elektrisk blodtrycksmätare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com