symtom på skabb hos barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-07
Symtom på skabb hos barn är lätta att upptäcka. Korrekt identifiera skabb kan bidra till att förhindra spridningen av denna sjukdom. Skabb finns i daghem och skolor, men är mest kontrakteras genom långvarig hudkontakt som kramas. Undervisning dina barn väl sanitet kan hjälpa till att stoppa spridningen av skabb

Skabb

Skabb är en smittsam hudsjukdom som orsakas av klådan mite. Klådan kan Burrows under huden som orsakar svår klåda och rodnad. Itch kvalster kan endast ses med ett mikroskop. Skabb är ganska vanligt och inte nödvändigtvis på grund av dålig hygien. Det kan ta fyra till sex veckor efter exponering för ett utslag för att utveckla.

Identifiera Skabb hos barn

Utslagen från skabb tycks klarröd med stötar och blåsor. Utslagen är vanligen i ett visst område. De vanligaste platserna för ett barn att ha skabb inkludera, den duk mellan fingrarna, handlederna och ryggen på armbågar, knän, och runt midjan. Utslagen kommer också att innehålla hålor som visas i en s-form. De hålor är ofta små och svåra att identifiera.

Smärtsymtom

Förutom röda, ojämna utslag, kan ditt barn att visa upp andra symptom. Barnen kommer att repa och kliar i de drabbade områdena. Om den lämnas obehandlad, kommer klådan förvärras orsakar barnet att repa oftare. Klåda som orsakas av skabb är alltid mer intensiv på natten.

Diagnos

En läkare kan ha möjlighet att diagnostisera skabb av hudutslag och symptom. Ett annat sätt barnläkaren kan diagnostisera sjukdomen är att ta ett prov från utslag och titta i mikroskop för klåda kvalster och ägg. Det finns också en färg test som innebär att sätta bläck på utslag för att kontrollera hålor. Burrows är kanske inte alltid identifieras eftersom ett barns klåda kan repa Burrows bort.

Behandling för SKABB

Typiska behandling för skabb innebär att tillämpa permetrin kräm eller lotion på barnets hela kroppen. Hårbotten och hårfäste kan också behöva behandlas. Krämen är kvar på upp till tolv timmar, och kan behöva upprepas. Alla familjemedlemmar som kan vara smittade måste behandlas samtidigt.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:symtom på diabetes under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man kan beräkna när jag kan ta ett graviditetstest
 • receptbelagda läkemedel som används för att behandla lägga
 • preventivmedel alternativ för kvinnor över 40
 • hur man får din man att gå ner i vikt
 • om kompletterande sjukförsäkring
 • Hur kan ögonfärgen förändras med humör?
 • hur man väljer ett reningsverk jonisatorn luft
 • vad som orsakar sömnapné hos barn?
 • hur man kan förstå värmevallningar och nattliga svettningar
 • att upprätthålla en normal kroppstemperatur
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com