typ av behandling för alkoholmissbruk

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-03
Alkoholmissbruk är ett fysiologiskt och psykologiskt tillstånd där människors hjärna säger till dem att de behöver alkohol. Människor som missbrukar alkohol ofta har hårda tider att ge upp denna vana. För att bryta den onda cirkeln av alkoholism, människor försöker olika typer av behandling mot alkoholmissbruk, ibland i kombination

Avgiftning

En rapport från National Institute on Alcohol Abuse and Alkoholism sägs att avgiftning är en typ av behandling för alkoholmissbruk leder detta till en abrupt utsättning av alkoholkonsumtion. Människor upplever olika abstinensbesvär och bör övervakas av sjukvårdspersonal.

Kognitiv beteendeterapi

Kognitiv beteendeterapi program är utformade för att hjälpa alkoholister att undvika återfall. KBT innebär rollspel och repetitionerna av högrisksituationer som kan uppstå efter behandlingen.

12-steg program

12-stegs program som Anonyma Alkoholister är en grupp, självhjälpsgrupper behandlingar för alkoholmissbruk där människor träffas tillsammans för att diskutera sina erfarenheter och utmaningar av nykterhet. Många av de åtgärder bland annat att arbeta igenom några av de frågor som leder till missbruk och att gottgöra med människor i deras liv.

Aversion Mediciner

National Institute on Alcohol Abuse and Alkoholism nämner att motvilja mediciner varierar från dem som minskar cravings eller de som orsakar fysiska reaktioner som kräkningar när lukta eller smaka alkoholhaltiga drycker.

Rådgivning och stödgrupper

Rådgivning och stödgrupper är de typer av behandlingar för alkoholmissbruk som kombineras med andra behandlingar och engagera individer och deras familjemedlemmar. De hjälper familjer komma bortom missbruket. Grupper som Al-Anon-medlemmar stödfamilj till alkoholister.

In-Patient/Residential program

I-patient och bostäder program som behandlar olika alkoholmissbruk från kortsiktiga till långsiktiga vård. Människor att stanna vid dessa anläggningar från 28 dagar upp till två år.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:graviditet efter gastric bypass

Relaterade artiklar


 • Hur salicylsyra akne syra bota?
 • Vad händer när man har en onormal cellprov?
 • hur du gör din lägenhet gröna
 • sig att gå med barnvagn & småbarn
 • hur man hittar den bästa läkaren allmänmedicin
 • är solarier säkra när gravid?
 • hur man undervisar om effekterna av alkohol på hjärnan
 • hur man får mer sömn
 • När börjar du att bära mammakläder?
 • hur man köper havet svampar för din tid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com