vad är orsakerna till hög feber hos barn?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-09
Barn som blir sjuk ofta få feber. Detta är inte ovanligt. Men bara för en feber är ett vanligt symptom betyder inte att det bör tas på allvar. Hög feber, till exempel, kan sätta ett barn i riskzonen för en feberkramper. Enligt boken med titeln "Att ta hand om ditt barn" av Pantell, Fries och Vickery kan det finnas flera orsaker till hög feber hos barn.

Meningit

En av orsakerna till hög feber hos barn är hjärnhinneinflammation. Detta är en allvarlig infektion med ryggmärgen och hjärnan. Tacksamt är det inte en vanlig infektion. Förutom en hög feber, andra symtom är irritabilitet och en stel nacke. Ett bra test att prova är att ha barnet försöka ta hakan mot bröstet. Illamående och kräkningar är också ibland närvarande.

Hepatit

En annan orsak till hög feber hos barn är hepatit. Detta resulterar då levern blir inflammerad. Illamående och kräkningar är de första indikatorerna. Även gulsot är inte alltid uppenbart, är mörk urin. En sak som är universell med denna infektion är ömhet i buken där levern är beläget. -I den övre högra delen av bukhålan

roseola

Denna sjukdom är oftast hos yngre barn i åldrarna tre och yngre . Den feber som kommer med roseola vanligtvis varar i tre dagar. Den visuella aspekten av detta är ett utslag. När man får utslag, det innebär att febern kommer att försvinna. Utslagen varar ca 24 timmar eller mindre. Andra symtom som barnet kan uppleva är rodnad i halsen, rinnande näsa och svullna körtlar i nacken eller bakom öronen.

När ska träffa en läkare

Inte varje feber bör innefatta att gå till läkaren. Det finns vissa riktlinjer att gå efter. Enligt KidsHealth. org (se Resurser) du ska ta din 3-månader gamla eller yngre barn till läkaren om han har en temperatur på 100. 4 grader F (38 grader C) eller högre. Ta ett äldre barn till läkaren om hon har en temperatur högre än 102,2 grader F (39 grader C). Om du är tveksam, ring alltid ditt barns barnläkare.

Medicin och dosering

Vanligtvis paracetamol är febern reducering som barnläkare rekommenderar. Aspirin är undvikas på grund av möjligheten av en sällsynt men allvarlig problem kallas Reyes syndrom. Om febern inte svarar på paracetamol, ibuprofen kan ges. I själva verket väntar fyra timmar efter paracetamol ges är inte nödvändigt före administrering av ibuprofen. I hög feber, barnläkare säger att omväxlande de två läkemedlen är till hjälp. Detta är tillåtet eftersom de är två olika typer av läkemedel. Såvitt dosering, är en utmärkt dos diagram tillgängliga av Warren P. Silberstein, MD (se Resurser).

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:barns manisk depression symtom

Relaterade artiklar


 • medicinering efter tillägg av barn
 • hur har frisk strålande hy
 • hur man bygger muskler i skinkorna
 • hur man kan sänka blodtrycket för att hjälpa en blåsljud
 • tvillinggraviditet information
 • hur man undviker svininfluensan i din familj
 • hur man förstår allergier till frukter och grönsaker
 • hur du kan styra din kropp temperatur
 • hur man får ett litet barn att ta flytande läkemedel (t.ex. ett antibiotikum)
 • människohår tillväxt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com