bursit symtom vs ischias

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-22
Bursit och ischias är två neuromuskulära förhållanden som kan påverka de nerver som löper ner på baksidan av benen. Medan de två villkoren har liknande symptom, de har olika orsaker

Du behöver:. .
Lus kam
Majonnäs.
Duschmössa.

bursit Symtom

bursit symtom är lokaliserad ömhet i skinkan området, stickningar och domningar som kan köra ner i benet och smärtan sitter.

Orsaker till bursit

bursit orsakas av inflammation eller irritation i Bursa, ligger på höftbenet. En Bursa är en säck fylld kudde som hjälper vätska flödet av leder, till exempel i höftleden. Som gemensamma drag, det irriterar muskeln och senor kring Bursa, skapa smärta och obehag.

Ischias Symtom

Ischias symptom inkluderar obehag på grund av tryck läggs på ischiasnerven, som går ner i benen. Ischias består av svår smärta i nedre delen av ryggen regionen strålar ner ett av benen, domningar och stickningar i benet, muskelsvaghet och en känsla av stickningar.

Orsaker till Ischias

Ischias orsakas av tryck som ischiasnerven genom kompression eller irritation på nerven och orsakas vanligtvis av en spinal dysfunktion. Ischias kan orsakas av en utbuktning eller diskbråck i virket-sakrala delen av ryggraden, spinal stenos (förträngning av nerven håligheten i ryggraden), piriformis syndrom (muskel kompression på nerven), brytpunkter och graviditet.

Är det Buritis eller ischias?

Ofta bursit misstas för ischias, eftersom båda villkor har liknande symptom. Dock kommer ischias ofta förknippas med stickningar i benet och nedre delen av ryggen, medan bursit tenderar att endast påverka det hippa området. Ischias är ett symptom på ett större skick, medan bursit är en lokaliserad sjukdom.

Diagnos

En läkare måste kolla noga områdena smärta och obehag. De flesta patienter kommer att behöva en MR för att fastställa orsaken till smärtan, särskilt med ischias. Bara en MRI kommer att avgöra om smärtan är ischias, genom att exponera ländryggen sakrala regionen. Eftersom bursit är en lokal smärta, kan en resa till läkaren allt som en individ behöver för att söka vård.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:hur man injicerar testosteron säkert

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa ambulanspersonalen att ge dig den bästa vården i en nödsituation
 • hur man gör en överlevnadspaket
 • när är det lättast att bli gravid?
 • När är bästa tiden att bli gravid?
 • hur man får Medicaid efter att bli avvisad
 • Hur påverkar rökning ditt hjärta?
 • hur man kan öka livmoderhalsen
 • hur man ska leva med blindhet, dövhet och perifer neuropati
 • hur man har en vinnande attityd efter stroke
 • hur man behandlar en svullen läpp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com