grundläggande anatomi av människokroppen

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-14
Människokroppen är en fantastisk levande maskin med hundratals delar som, till största delen arbetar tillsammans för att felfritt utföra otaliga uppgifter. Även om ett komplext system, bryter den mänskliga anatomin ner i ett antal enskilda processer eller system, som alla har en specifik funktion. Kombinationen av dessa system ger upp att få en fullständig anatomi av den mänskliga kroppen

höftbenet är ansluten till . . . .

Den mänskliga anatomin är buren av ben, utan som människor skulle vara formlösa blubbar. Det finns 205 ben i genomsnitt i den vuxna människokroppen, varav de flesta är anslutna till andra ben.

Röra

Ben kan vara stödjande struktur, men utan muskler skulle det inte finnas någon rörelse. Promenera, prata, sittande, stående-allt kräver muskler som ansluter till och flytta benen

Håll det Pumping

cirkulationssystemet flyttar blod i hela kroppen i en sluten slinga som tar ut den till. extremiteter och sedan tillbaka till hjärtat och lungorna. Röda blodkroppar transporterar syre och andra material genom kroppen, vita blodkroppar hjälper till att bekämpa infektioner.

in och ut

Syret transporteras i röda blodkroppar, som bränns av kroppen som bränsle, kommer från förmågan att andas. Andningsorganen viktigaste komponenten är lungorna, som satte in luft i blodomloppet med varje andetag.

Nervknippe

Kroppen har ett eget kommunikationsnät, som sänder signaler till och från hjärnan. Dessa signaler, som omfattar sådana förnimmelser som smärta och temperatur, bärs av nervsystemet och sedan tolkas av hjärnan.

En intuitiv känsla

Givetvis allt detta kräver mat för att tillhandahålla den grundläggande byggstenar vitaminer och mineraler, samt den energi vi behöver för att göra saker. Den energi från mat absorberas hela längd i matsmältningssystemet, genom mage, tarmar och andra matsmältningsorgan.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:Ryggsäckar & ryggsmärta hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man bygga upp medvetenhet om hjärtsjukdom hos kvinnor
 • hur man kan bli av röda hudirritationer
 • preventivmedel alternativ för kvinnor över 40
 • social utveckling hos småbarn
 • vad som anses vara ett farligt lågt blodtryck läsning?
 • hur du skyddar dig själv från en stalker
 • hur att sträcka på receptbelagda läkemedel dollar även om du har sjukförsäkring försäkring recept
 • hur man får djupare sömn
 • hur man känner sig sexig under graviditeten
 • hur man ger ett barn mediciner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com