hur Ritalin påverkar fysisk utveckling hos barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-22

Du behöver:
lus kam
. Majonnäs.
Duschmössa.

om läkemedlet

Rapporter visar att nästan 8 procent av barnen i USA idag är som ordineras Ritalin. Bedömer dock National Institute of Mental Health (NIMH) att färre än 5 procent av dessa barn som faktiskt lider Attention Deficit Disorder (ADD) eller Attention Deficit /Hyperactivity Disorder (ADHD)-två beteendestörningar som neurologer och psykiatriker allmänt föreskriva läkemedlet. Eftersom medicinering påverkar den kemiska balansen i ett växande hjärnan, forskare säger att det är viktigt att inte föreskriva Ritalin för små barn som kanske inte verkligen behöver det. Ritalin är ett läkemedel som fungerar något liknande en amfetamin eller kokain, faktiskt stimulerar nervsystemet.

Varnar om läkemedlet

En studie som publicerades i Journal of Neuroscience varnar läkare att vara försiktiga i att göra en diagnos som de skulle ordinera Ritalin, som läkemedlet påverkar neurokemiska balansen i en unges växande hjärnan. Flera studier tyder på att medan läkemedlet kan vara effektiva för att lugna symptomen på ADHD och liknande störningar, när det ges till ett litet barn med en frisk hjärna kemi, kan medicineringen orsaka skadliga biverkningar. Trots forskning som tyder på att Ritalin kan ha en rad positiva effekter på beteende när skrivs ut till barn exakt diagnosen ADHD och andra beteendestörningar har drogen kan orsaka fysiska problem för barn som tar det. Medan Ritalin är känt för att bromsa en hyperaktiv barn, vilket leder till mer hanterbara beteende är det viktigt att överväga om ett barn helt enkelt kan vara brådmogen och behöver bara ytterligare avsättningsmöjligheter för hennes energi.

Effekter på fysisk tillväxt

Ritalin används ofta som behandling för barn som antingen är ouppmärksam eller alltför aktiv, impulsiv, eller svår att kontrollera eftersom deras hjärnor är lätt distraheras av sevärdheter och ljud omkring dem. Ändå finns en betydande oro att drogen kan undertrycka ett barns fysiska tillväxten och påverkar hjärnans utveckling, särskilt hos barn under sex års ålder. Vissa studier visar att barn med medicineringen växa mindre i längd och vikt än andra barn i samma ålder. Eftersom drogen är ofta administreras under de år då barn växer mest, rekommenderas det starkt att barn som är föreskrivna Ritalin under en längre tid har både sin längd och vikt kontrolleras noga av en läkare.

Andra skadliga biverkningar

andra negativa biverkningar kan vara trötthet, viktminskning, yrsel, ångest, förhöjt blodtryck, depression, illamående och kräkningar, muskelkramper, bristande samordning, nervös tics och kramper för att bara nämna några. Barnläkare påpekar att biverkningar av medicineringen verkar vara mer intensiv hos yngre barn. Ett annat bekymmer är att en del barn som tar drogen under en längre tid så småningom kan få problem med sin lever. Forskning visar också att individer som fortsätter att ta Ritalin under hela sin livstid löper större risk att utveckla Parkinsons sjukdom. Dessutom, de flesta barn som tar Ritalin utveckla ett beroende av drogen. Tyvärr ökar detta deras tolerans för medicinering, och de kräver högre doser för att få samma resultat. Barn som tas ifrån den drogen lida fysiska abstinenssymtom som liknar dem som någon beroende av hastigheten skulle uppleva när man kommer bort dessa droger.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:orsaker till förhöjda PSA-nivåer

Relaterade artiklar


 • hur du kontrollerar ditt eget blodtryck
 • hur man får en abort piller
 • hur man skapar en plan omvårdnaden
 • hur man gör kuber labourade is
 • spädbarn influensaliknande symtom
 • hur man ska behandla svinkoppor i ett barn
 • hur man ställer en graviditet förfallodatum
 • symtom på skabb hos barn
 • hur du stanna på din medicinering
 • beräkna kroppsfett i tonåren
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com