hur du skyddar dina tonåringar från receptbelagda och receptfria drogmissbruk

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-06
Du har pratat med dina tonåringar om faran med gatan droger, grupptryck att göra dem och att bara säga nej. Men vad om farorna med droger i hemmet?

Har du tagit receptbelagda mediciner mot depression eller kronisk smärta? Åt du receptet? Om inte, vad gjorde du med resten?

Följande statistik är från 2006 National Survey on Narkotikamissbruk och hälsa:

"År 2006 uppgav mer än 2,1 miljoner tonåringar åldrarna 12 till 17 missbruka receptbelagda läkemedel. "
" Bland 12-och 13-åringar, receptbelagda läkemedel är droger "

Scary statistik. . Som förälder, vad kan man göra för att hålla tonåringar säkert? . Låt oss undersöka några åtgärder du kan ta

Du behöver:. .
Önskan att skydda och uppfostra din tonåring


1
veta vilka typer av recept och OTC-läkemedel du har i huset. Om de är dina recept, hålla reda på hur många piller du har. Om du behöver fylla på din recept tidigare än du känner är nödvändigt, kan någon ta dina piller utan att du vet det.

Om din tonåring har ett recept, följa doseringen själv, särskilt om det är en anti-depressiva, medicin för ADHD eller smärtstillande.
2.
överväga att begränsa tillträde. De flesta recept hålls i familjen medicinskåpet, lättillgängligt för någon i familjen, inklusive en nyfiken tonåring. Tänk om en liten kombination säker eller en låst skrivbordslåda.
3.
Fråga vänner och familj att vidta samma försiktighetsåtgärder. Grandma's höftledsplastik smärtstillande kan finnas i badrumsskåpet, och mormor kanske inte ens inser hennes piller saknas.
4.
Övervaka din egen användning av receptfria och receptbelagda läkemedel. Om du missbrukar eller missbruk dina mediciner, är chansen dina barn se detta som tillstånd för dem att också. Du är vuxen, att vara förebild
5
Lämna föråldrad eller inte längre tas mediciner på rätt sätt och i tid. . . Nedan finns en länk till en artikel som detaljer många sätt att göra sig av med dem. Förutsätt inte att du slänger dem i papperskorgen, de är faktiskt bor i soporna.
6.
Aldrig ut ditt recept med din tonåring. Det kan vara frestande att erbjuda en smärta piller för en sport skada, trots allt, du tar dem och de fungerar bra. Men att dela recept, tillsammans med att vara olagligt, är farligt. Kroppsvikt, ämnesomsättning och okända allergier i din tonåring kan orsaka oförutsedda biverkningar.

Det är också sänder fel budskap. Om du delar, du ger budskapet att även om det är ditt recept, är det okej för dem att ta drogen också.
7.
Framför allt, prata med din tonåring. Förklara samma faror finns med receptbelagda och receptfria läkemedel som med gatan droger, bara för att de är "laglig" gör inte potential att bli beroendeframkallande eller farliga något mindre.

tips och varningar


 • Känn din tonåring vänner och deras föräldrar. Tala med dem om problemet.
 • Kontrollera med din tonåring skolan för att se vad de gör för att behandla frågan om tonåriga receptbelagda och receptfria narkotikabruk.


 • Previous:granatäpple lever rengörningen Next:hur man lita på ett onlineapotek

  Relaterade artiklar


 • hur man kan förstå biverkningar av solskyddsmedel
 • SSI fördelar för barn
 • farorna med rökning tonåring
 • hur man tar hand om dig själv medan sjuka
 • naturlig hormonbehandling biverkningar
 • Hur man känner igen de riskfaktorer för urinvägsinfektion (UVI)
 • hur man känner igen symtomen på uttorkning
 • hur du kan hjälpa ditt barns natthosta
 • hur man kan sluta oroa everyhing
 • Hur solskyddsmedel arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com