hur en luft jonisator fungerar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-24

Du behöver:
lus kam
. Majonnäs.
Duschmössa.

Vad är en jon?

En jon är en atom som har en positiv eller negativ laddning. En typisk atom innehåller protoner och neutroner i centrum, liksom elektroner kretsande kring sitt centrum. De avgifter som debiteras av protoner och neutronerna tar ut varandra. Till exempel, har en heliumatom två protoner och två neutroner, så att atomen inte har någon övergripande ansvaret

Men elektroner är mycket lättare än andra partiklar, och de kan därför lossnat från atomen. Till exempel, nära botten av en vattenfall, skulle snabba rörelser kraschar vattnet skicka molekyler kolliderar med varandra. När de kolliderar, kan elektron från en heliumatom lossnat, vilket det ursprungliga atomen med en positiv laddning (eftersom det skulle nu ha två protoner och endast en elektron). Till slut skulle de lösa elektronerna spärren på en annan atom och ger att atomens positiva laddning (t. ex. två protoner och elektroner tre). Båda dessa atomer skulle nu vara joner, eftersom de har icke-neutrala kostnader.

Hur en Air Ionizer Skapar Joner

Air jonisatorer använda en metod som kallas "coronaurladdning. " I den här metoden är el tillämpas på en nål. Eftersom el är flödet av elektroner, är det avgörande för att bilda joner. Eftersom elektroner i flödet av el nå nålen, stöter bort de varandra, vilket får dem att hoppa bort av nålens spets och fästa sig till en närliggande atom. Denna atom blir därmed en negativt laddad jon.

Effekterna av en Air Ionizer

Dessa joner locka till sig vissa typer av molekyler på grund av deras negativa laddning. Till exempel blir cigarettrök, damm, pollen, sprejburk, och rök bil dras till negativt laddade joner. Så småningom, många av dessa partiklar klustret kring jon, tynga ner det. När jon blir för tung, faller den till marken. På detta sätt renar en luft jonisator luften. Dessutom har vårt immunförsvar kamp processen mycket små partiklar. Eftersom små partiklar kluster runt joner, luften jonisatorer också aktivera vårt immunförsvar att behandla den luft vi andas lättare.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:symptom och lindring av vallningar

Relaterade artiklar


 • hur man vaknar tidigare
 • om den gravida kroppen
 • hur man kan förebygga alkoholmissbruk
 • mäns hälsa spa i San Fransisco
 • utbildning ledarhundar för diabetiker
 • Hur du tar blodtryck (praktisk hälsa)
 • hur ta reda på disciplinära historia på din läkare
 • hur man väljer sjukförsäkring
 • hur våren rengör din hjärna
 • hur man undviker svininfluensan (H1N1)
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com