hur man disciplin en 4 åring

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-29
Genom 4 år, de flesta barn är ivriga att utöva en stor självständighet i sina dagliga rutiner. De kanske vill klä sig, hjälpa till att förbereda sin egen mat och leka med andra barn utan tillsyn av vuxen. Även om detta växande känsla av oberoende bör uppmuntras och främjas, är det viktigt att bibehålla tydliga regler beteende både i och utanför hemmet. När dessa regler bryts, bör rimliga konsekvenser verkställas. Även om den mest effektiva formen av disciplin kan variera från ett barn till nästa, här finns förslag på disciplin strategier som är lämpliga för 4-åringar.

Du behöver:
1 bit u00BE-tums plywood
. Detta träslag är att skäras upp i följande dimensioner:.
1 bit kapas till 22.
5 inches med 26 inches för hyllan.
1 ruta skära motsvarar 5 inches med 26 inches för lådan dörr.
1 ruta klippa till 8 inches med 26 inches för baksidan av lådan.
2 hyllplan, stolpar sänks till 1 tum med 21 inches.
2 hyllplan, stolpar sänks till 1 tum med 26 inches.
1 rektangulärt snitt 8 inches med 24 inches i varje ände av lådan.
2 rutor motsvarande 27.
5 inches med 24 inches för toppen av lådan.
10 till 12 svarta ljus lysrör.
6 förvärma utlösa start ballast/120V-20 watt.
24 bi-pin lampfattningar.
1 18 gauge sladd för allmänt bruk ändamål.
3 tråd nötter, stora.
16 gauge marken ledningar (2 fot värt).
1 låda med 1 u00BC tums skruvarna (för trä).
1 låda med u00BE tums Phillips Skruv (för plåt).
1 låda med 1 u00BD däck skruvar.
1 115VAC/100CFM axialfläkt och rep.
Trälim.
1 uppsättning av gångjärn.
Utrustning.
Saw.
Drill.
Borrkronor.

Time Out


1.
Ner på barnets nivå och klart och lugnt identifiera de beteenden som var oacceptabelt. Till exempel, "Bobby, vi kan inte använda våra händer för att slå. "
2.
Instruera barnet att ta en plats i ett särskilt "time out" stol och informera honom att han måste hålla sig stilla tills hans "time out" är klar.
3.
Ställ in en timer för 4 minuter och berätta ditt barn när han hör tonen, måste han komma ner från stolen och uttrycka en särskild ursäkt för olämpligt beteende. Denna ursäkt bör riktas mot den person han förolämpade och det bör identifiera beteende. Exempelvis "Mamma, jag är ledsen att jag slog dig. " Om han inte är redo att göra detta när 4 minuter är upp kan han stanna kvar i stolen tills han är redo att säga att han är ledsna.
4.
Express förlåtelse mot ditt barn och berätta för honom att du älskar honom.

Discipline of Silence


1.
Ner på barnets nivå och klart och lugnt identifiera de beteenden som var oacceptabelt. Denna disciplin är mest effektiv när man behandlar brott som involverade barnet tala, skrika eller gnälla på ett olämpligt sätt. Till exempel "Terry, är det inte typ skrika på pappa. "
2.
Informera barnet om att, eftersom han använde sin mun på ett ovänligt sätt, han måste vara nu tyst i 4 minuter. Han kan spela eller fortsätta vad han gjorde, men han får inte göra några ljud.
3.
Ställ in timern för 4 minuter och berätta ditt barn att när timern piper han måste uttrycker en lämplig ursäkt som riktas mot den person han kränkt och som identifierar beteende. Till exempel: "Pappa, jag är ledsen att jag skrek på dig när du sa till mig att städa upp mina leksaker. "Om han inte är beredd att säga att han är ledsen när tiden är ute, måste han hålla tyst tills han är beredd att be om ursäkt.
4.
Express förlåtelse mot ditt barn, och berätta honom att du älskar honom och att du är glad att han lär sig att använda munnen för att vara snäll mot andra.

Förlust av immunitet


1.
Ner på barnets nivå, och klart och lugnt identifiera de beteenden som var oacceptabelt. Till exempel "Mia, kasta vi inte våra leksaker. "
2.
Välj en leksak eller privilegium att beröva barnet på grund av hennes beteende och tydligt uttrycka din motivering till ditt barn. Till exempel, "Mia, eftersom du kastade din docka, jag kommer att sätta upp henne på toppen av kylskåpet för resten av dagen", eller "För att du kastade din leksak, kommer du inte att kunna ha cookies efter lunch i dag. "
3.
Säg till barnet att be om ursäkt för det brott hon har begått. Till exempel, "Mamma, jag är ledsen att jag kastade min docka. "
4.
Om du tog bort en leksak eller ett objekt från ditt barn, överväga att tillåta henne att "förtjäna" tillbaka följande dag genom att visa sin förmåga att komma ihåg regler eller utföra vissa uppgifter.

tips och varningar


 • En disciplin av tystnad är effektivt för begått brott under cykling i bilen eftersom det ger en följd utan att det krävs fysisk förflyttning av förälder eller barn .
 • inte tappar tålamodet, slå eller på annat sätt uttrycka aggression vid verkställigheten någon av dessa disciplin strategier. Detta kommer bara att skada, skrämma barnet och minska din respektabilitet i hans ögon.


 • Previous:granatäpple lever rengörningen Next:vad är flora-Q för?

  Relaterade artiklar


 • långsiktiga effekterna av rökning
 • hur man kan hjälpa de äldre med läkarbesök
 • hur att hålla sig frisk under influensa A (H1N1)-pandemin
 • Hur länge ska en bebis sova i ett KORGVAGGA?
 • spädbarn och småbarn hjärnans utveckling
 • hur man får Medicaid efter att bli avvisad
 • hur man kan sluta oroa everyhing
 • hur man kan stödja en sörjande vän
 • symtom på kolik hos spädbarn
 • hur man ska behandla bronkit hemma och bli friskare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com