hur man dödar huvudlöss med majonnäs

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-25
Det kan vara ganska pinsamt för dig eller ditt barn om någon av er kontrakt löss. Även om barn är mycket mer sannolikt att fånga löss från andra ungdomar i skolan, vuxna är inte immuna mot dem. Om du hittar löss på dig själv eller ditt barn ska du hantera angrepp omedelbart. Löss inte bara lever på blod, de bär vissa sjukdomar och lägga ägg eller "nits", vilket förvärrar angrepp.
Det finns gott om over-the-counter och receptbelagda produkter på marknaden att välja på, men många är dyrt, och många även innehåller giftiga kemikalier. Det finns ett gammaldags sätt att bekämpa lössen utan att använda kemikalier, och det kommer att vara mindre påfrestande på din plånbok alltför

Du behöver:
lus kam
. Majonnäs.
Duschmössa.

Använda Majonnäs att behandla huvudlöss


1.
Slather en stor del av majonnäs på huvudet av den smittade personen. Du kanske vill drapera en handduk runt hennes axlar i fall någon majonnäs rinner vid sidan av huvudet för snabbt.
2.
Massage majonnäs hela håret och se till att fungerar det djupt ner i hårbotten. Löss brukar mata runt hårbotten och hårfästet, så du vill vara säker på att du mätta detta område mycket väl. Var inte rädd för att använda ett hårt tryck, du verkligen vill arbeta på majonnäs in i hårbotten och hela vägen ner till hårrötterna.
3.
Sätt på en duschmössa för att täcka majonnäs. Detta fungerar bäst just innan sängen, så kommer majonnäs har hela natten för att sippra in allt hår och hud områden
4
Tvätta och schampo grundligt på morgonen. . . Du kan upprepa detta steg, men i allmänhet kommer du inte få alla löss första gången.
5.
Kamma håret med en lus kam. Lus kammar liknar loppa kammar. De har mycket fina tänder, tillräckligt liten så att ingen av löss kommer att få igenom. Du kommer att kamma ut både döda och levande löss efter behandlingen, samt några ägg. Lus kammar kan hittas på alla lokala apotek.
6.
Upprepa majonnäs behandling i en vecka. Mycket sällan kommer du att bli av med alla löss efter bara en behandling, så att upprepa det är nödvändigt. Du bör få alla dem av andra eller tredje gången, kom ihåg att alltid använda lus kam efter att tvätta håret.

Tips och varningar


 • Använd en generös mängden majonnäs-du inte vill snåla!Applicera mayo innan sängen, så har du flera timmar för den att suga in och göra sitt jobb. Använd alltid en lus kam efter behandling. Mayo räcker inte utrota alla löss


 • Previous:granatäpple lever rengörningen Next:Vilka är fördelarna med döda havet salter?

  Relaterade artiklar


 • Hur berätta om det är klimakteriet
 • njursten symptom och orsaker
 • hur man berättar hur långt du är i din graviditet
 • graviditet efter gastric bypass
 • perimenopausal symtom och preventivmedel
 • vitaminer för att hjälpa den kvinnliga sexlusten
 • hur man slår värmen på sommaren
 • hur man ska behandla bihåleinflammation hemma
 • hur du gör din bebis frisk med borstning
 • ungdomar och Seasonal Affective Disorder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com