hur man föder utan smärtstillande

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-09
Det finns många skäl till att vilja föda drogfri. För mamman är det en uppfriskande och stärkande upplevelse. Barnet kommer till en mycket mer aktiv och alert tillstånd. Bindning mellan mor och barn sker mycket tidigare. Risken för fortsatta insatser minskas kraftigt. Många kvinnor är rädda att de inte kommer att kunna hantera smärtan av förlossningen, men om de är beredda och ges det stöd de behöver, är det möjligt. Det kan vara en mycket positiv upplevelse liksom: det var för mig

Du behöver:
rikligt med kuddar.
Musik eller andra humör-setters så som ljus.
En stödperson.
En stödjande läkare eller barnmorska.


1.
Först och främst måste du veta varför du vill ha en naturlig förlossning. Om du inte har gett det många tankar och det är bara något du vill "prova", du förmodligen inte kommer fullfölja. Förlossning är hårt och det tar en hel del beslutsamhet att göra det genom de sista stadierna. Jag valde att föda drogfri eftersom det finns en hel del risker i samband med epidurals och narkotika, och det finns inget som heter medicinska ingrepp utan biverkningar. Jag ville ge mina barn den bästa starten i livet. Under hela min graviditet Jag undvek allt, även koffein och Tylenol. Varför skulle jag göra allt detta och sedan utsätta mitt barn för tung narkotika den första dagen av sitt liv utanför livmodern
2
Få informeras?. Ta en naturlig förlossning klass och /eller läsa böcker i ämnet. Populära metoder för att hantera förlossningssmärta inkluderar Lamaze eller Bradley metod. Jag försökte båda, och personligen Bradley metoden fungerade bättre för mig. Det handlar om djup avslappning, intensiv fokusering, och stadig kontrollerad andning.
3.
Hitta en stödperson. Det är troligt den här personen kommer att vara far eller en nära släkting, men det kan också vara en vän eller en doula. En doula är en person som är speciellt utbildade för att stödja dig under ditt arbete. Kvinnor som använder en doula är mycket mindre sannolikt att succomb till droger när arbetsmarknaden blir tufft.
4.
Tala med din läkare eller barnmorska. Se till att de vet i förväg att du vill föda drogfri. Be dem att inte erbjuda droger, men att vänta på dig att begära dem. Annars är det som att vinka chokladkaka framför någon som är på diet.
5.
Practice. En av de viktigaste saker du kan göra under förlossningen för att lindra smärtan är att koppla av. Detta är verkligen svårt att göra om du inte har övat i förväg. Din stödperson kan öva med dig också. Visa ditt stöd person hur du skulle vilja att hjälpa dig innan du faktiskt behöver det. Mitt i en sammandragning är inte rätt tid att förklara för din stödperson hur du vill bli masserad.
6.
När du har en nedgång, fokusera på avkopplande hela kroppen , andas naturligt och flytta bebisen ner i förlossningskanalen. Istället för att tänka på sammandragningar som smärtsam-föreställa sig vad de gör och tänker på dem som påtryckning. Du kommer att finna att dessa tekniker bokstavligen kommer att minska smärta du upplever och göra det mycket mer uthärdlig. Spänna upp under en sammandragning faktiskt gör det tio gånger värre.
7.
Använd kuddar till vistelse bekväm. Spela musik kan distrahera dig om det behövs. Du kan också hjälpa dig att slappna av genom att skapa en lugnande atmosfär. Vissa kvinnor ens gillar att tända ljus
8.
stanna i ögonblicket: när du är mellan värkarna, se till att du tar djupa andetag och glömma värkarna helt. Tänk inte på de du har haft och tänker inte på dem att komma, bara slappna av och njuta av paus. Labor handlar om uthållighet, så du måste takten själv.
9.
När du känner att du kan absolut inte ta det längre, är chansen att du är redo att skjuta, och tro det eller inte, känns trycka bra. Du kommer att tycka att smärtan under övergångsperioden arbetskraft når din tröskel, men inte korsa den. Du kommer att möta ditt barn snart! När barnet är fött, försvinner all smärta helt som om det aldrig hade hänt.
10.
Njut av intensiva adrenalinkicken av förlossningen. Explosionen av hormoner och ökning av glädje du känner kommer att undampened av effekterna av narkotika. Du kommer aldrig uppleva något annat riktigt gillar det. Du kommer att känna fantastiska omedelbart efter födseln!

Tips och varningar


 • Om du känner att du har en avföring, du trycker på rätt sätt.
 • Birthing bollar och massage är några sätt att hjälpa till med smärtan
 • Prova många olika positioner under förlossningen -. Vissa är mer användbara än andra
 • Undvik ljuga. på ryggen-det är ineffektivt för förlossningen
 • prata med kvinnor som framgångsrikt har gått drogfri innan
 • Lyssna inte på kvinnors skräckhistorier om förlossningen. . . De flesta kvinnor har en helt normal förlossning, var din kropp gjort för att göra detta
 • Var inte helt emot andra former av insatser,! Din hälsa och hälsan hos barnet är av största vikt.


 • Previous:granatäpple lever rengörningen Next:hur man hanterar diarré hos spädbarn och småbarn

  Relaterade artiklar


 • hur man kan kontrollera status för friska barn försäkring
 • Hur är njursten görs?
 • Hur glukos övervakar arbete?
 • typer av vårdhem missbruk
 • hur man undviker graviditetsillamående under graviditeten
 • hur man gör en te för att lindra mensvärk
 • symtom på graviditet kontra symtom på klimakteriet
 • Hur tidigt kan ett faderskapstest göras?
 • hur man kan hjälpa de äldre med läkarbesök
 • hur man blir gravid snabbt medan du tar Clomid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com