hur man hittar en bra primärvård läkare

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-02
Har du en bra primärvård läkare? Om så du är väldigt lyckligt lottade. Det finns för närvarande en rikstäckande brist på bra vårdcentralsläkare. De bästa vanligtvis är stängda för nya patienter på grund av deras popularitet. Vikten av att ha en god primärvård läkare kan inte nog betonas, de inte bara hand om dig när du är sjuk utan fungerar också som din advokat genom att tillhandahålla medicinsk vägledning för att hjälpa dig att göra rätt val av livsstil som du försöker att hålla sig frisk och sjukdom gratis. Så hur hittar du en bra primärvård läkare
1.
Börja med att få en lista med vårdcentralsläkare att delta med ditt försäkringsbolag nätverk. Denna förteckning kan erhållas från ditt försäkringsbolag. Det spelar ingen roll hur bra en läkare är om de inte godtar din försäkring.
2.
från den listan väljer primärvården läkare som är anslutna till sjukhuset system du föredrar. Återigen spelar det ingen roll hur bra en läkare är om de inte har behörighet på sjukhuset nätverk av val.
3.
Har en del forskning i flera läkare kvar på listan . Kontrollera med statlig sjukvård eller koncessionsnämnden för värdefull information som kan hjälpa dig att begränsa din lista över potentiella primärvården läkare. Var har de fullföljt sin läkarutbildning? Vilka läkare är legitimerad? Har de haft några nyligen oegentligheter domar eller sanktioner ombord? Har någon har särskilda områden av medicinskt intresse är relevant för dig? Hur gamla är de? Nypräglade primära läkare har kunskap om de nyaste behandlingarna, men saknar klinisk erfarenhet och omdöme, äldre primära läkare har klinisk erfarenhet men på grund av komplexiteten i medicin är förmodligen inte aktuell på de senaste medicinska behandlingar och tekniker. Någonstans mellan dessa ytterligheter är perfekt.
4.
Kontrollera Internetklassificiering webbplatser. Det finns många nya webbplatser som tillåter människor att betygsätta vårdcentralsläkare som de skulle en film eller restaurang. Denna information är av mycket begränsat värde eftersom många individer som lämnar omdömen vanligen har en yxa att slipa eller ej tillgodosedda personlig agenda. Kanske de ville smärtstillande eller viktminskning piller från en läkare som förnekade deras begäran. Låter som en läkare med sunt förnuft för mig.
5.
Personliga referenser är hjälpsam. Har grannar, vänner eller familjemedlemmar gå till någon av de vårdcentralsläkare på din lista? Har de gillar dem? Är de behöriga? Har de kommunicerar väl? De bästa remiss information kan komma från en annan läkare som du kanske vet socialt från kyrkan eller utöva klubben. Läkare vet vem de skulle gå till med ett medicinskt problem.
6.
När du ner till ett par namn kallar sina kontor och se om de är emot nya patienter. Många väletablerade vårdcentralsläkare accepterar sällan nya patienter eftersom deras paneler är fulla. När du har minskat dina val överväga schemalägga en "lära känna dig" kontor besöka så att du kan möta dina nya primärvården läkare. Om saker och ting fungerar väl ut så kan det vara början på en lång ömsesidigt tillfredsställande relation.


Previous:granatäpple lever rengörningen Next:hur man undviker svininfluensan (H1N1)

Relaterade artiklar


 • hur man kan förstå om du ska få en kikhosta vaccination hosta booster
 • hem rättsmedel för hosta & näsa trängsel
 • vad som orsakar tonåringar att bli deprimerad?
 • Kegel övningar för blåsan
 • hur man kan sänka blodtrycket för att hjälpa en blåsljud
 • hur man kan stoppa illamående när man tar prenatala vitaminer
 • hur man ska behandla bronkit hemma och bli friskare
 • om smärta i nedre buken under graviditet
 • hur blod färdas genom det kardiovaskulära systemet
 • hur du köper billig glasögon från zenni optiska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com