hur man hittar rätt läkare i ditt område

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-05
Letar efter rätt läkare kan visa sig vara en tidskrävande uppgift, särskilt när du inte har familj och vänner i ditt område för att erbjuda en rekommendation. Här är några enkla åtgärder som kan hjälpa dig att hitta rätt läkare
en
reda på vilken typ av läkare ( ar) kan du behöva. Skriv ner dina prioriteringar. Vill du ha en primärvårdsläkare som är specialiserad i pediatrik? Kanske du skulle vilja ha en familjeläkare som kan se dig och ditt barn under samma besök. Oavsett dina behov kan, skriva ner dem. Detta kommer att hjälpa dig att inse vilken typ av läkare att du kan vara villig att se och hjälper dig att begränsa din sökning.
2.
Location. Är där din läkare finns en viktig faktor för dig? När dålig hälsa kommer i din väg, skulle hur långt du vara beredd att resa? Kanske kommer du ihåg inte kör fem eller tio minuter extra bara för att se en läkare vars kontor du skulle känna dig mest bekväm att gå. Då igen, kanske du kan njuta av förmånen att besöka ett kontor som bekvämt ligger närmare hemmet. Vet du vad du verkligen vill när det gäller läge.
3.
Gör en kort lista över läkare som du är intresserad Det hjälper att ha mer än en läkare i åtanke bara i fall den första besök på ett kontor inte uppfyller dina förväntningar. De följande två stegen kommer att hjälpa till att finna läkare att lägga till din lista.
4.
Kontakta ditt försäkringsbolag eller kolla in deras hemsida för att hitta en uppdaterad lista på läkare i ditt område som kommer att acceptera den försäkring du har. Många försäkringsbolag har en "hitta en läkare"-funktionen på sin hemsida som gör att du kan bläddra eller söka till läkare av olika specialiteter inom eller runt området. Du kan också ringa ditt försäkringsbolag direkt för att tala med en representant om att skicka en lista via mail eller diskutera dina alternativ via telefon.
5.
Forskning online. Det finns en riklig mängd resurser på nätet som kan hjälpa dig att hitta rätt läkare för att lägga till din lista, liksom. Se resurserna nedan eller helt enkelt göra en Google-sökning efter "hitta en läkare" eller "hitta en läkare".
6.
Ställa frågor. Välkommen att ringa läkarmottagningen för att få reda på mer om läkaren, kontorstid, andra läkare som kommer att vara tillgängliga när din läkare inte är, och alla andra kvardröjande frågor som du kan ha. Kanske du skulle vilja veta om läkaren är legitimerad, tar fortbildning i samband med hans eller hennes område, talar ett visst språk, accepterar din typ av försäkring eller tar emot nya patienter. Oavsett dina frågor kan vara, tveka inte att fråga.
7.
Försök och misstag. När du har valt en läkare, gör din första tid som behövs oavsett om det gäller ett wellness checkup eller en sjuk besök. Var uppmärksam på artighet av personalen och läkaren. Var väntetiden innan du ser den läkare acceptabelt för dig? Har personal och läkare behandla dig som du skulle vilja bli behandlad? Har läkaren tar sig tid att lyssna på dig och besvara dina frågor? Kände du dig skyndade under ditt besök?
8.
Om ditt besök inte uppfyllde dina förväntningar, oroa dig inte. Besök nästa läkare på din lista nästa gång du behöver boka tid.


Previous:granatäpple lever rengörningen Next:hur man kan sluta oroa everyhing

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa ett barn med sömnapné
 • Hur man känner igen övergrepp mot äldre
 • ungdomar och Seasonal Affective Disorder
 • hur man behandlar en stye (vagel) hos spädbarn
 • hur man bygger ett kolfilter
 • Hur Flomax arbete?
 • tidiga tecken på tvillingar under graviditeten
 • hur stress påverkar immunsystemet
 • hur man får inåtväxta tånagel lättnad
 • hur man ska vara friska och passform
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com