läkemedel som används för sängvätning hos barn och vuxna

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-13
Sängvätning uppstår när ofrivillig urinblåsan utrymning inträffar under sömnen. Barn upplever i första hand detta villkor, men det kan också drabba vuxna. Behandling för sängvätning är ofta nog beteendeterapi bygger, men det finns fall när medicin ordineras. Medicin för att förhindra sängvätning tas oralt i tablettform och kan användas av vuxna och barn med samma effekt. Tre mediciner som används för tillfället, var att förhindra ofrivillig urinering av ett annat sätt

tecken på sjukdom

Innan vi går på medicinering som vuxen, bör läkare kontaktas för att utesluta sängvätning som en del av ett större problem. Sängvätning kan vara ett symptom på diabetes eller problem med njurar och urinblåsa.

Age of a Child

Barn under fem år ska inte gå på medicinering för sängvätning. Detta kan hämma tillväxten av muskler som annars skulle naturligtvis utvecklas för att förhindra ofrivillig urinering.

Desmopressin

En antidiuretiskt hormon, reglerar Desmopressin vatten i kroppen, vilket minskar mängden urin som kroppen producerar under sömnen. Detta läkemedel hindrar inte sängvätning helt och hållet. Patienter som går med p-piller får problem blåskontrollen efter sex månader.

Imipramin

Användbara hos äldre patienter har minskningar Imipramin urinproduktion, men orsakar också lättare sömn, en kombination som gör att äldre barn och vuxna ett mått på blåskontroll. Användningen är på tillbakagång på grund av möjligheterna till överdosering.

Oxybutynin

Denna medicin utökar blåskapacitet samtidigt förhindra sammandragningar äger rum. Oxybutynin kan användas i kombination med Desmopressin om barn som har problem både på natten och under dagen. Det bör inte användas när det inte finns några tecken på dagtid kontrollera urinblåsan.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:vad är en ringorm?

Relaterade artiklar


 • hur de ska hålla frisk och stark som du ålder
 • vad är orsakerna till urininkontinens hos kvinnor?
 • hur man kan minska nattliga svettningar och värmevallningar med sojarätter
 • Hur länge lever löss?
 • hur man använder te: lätt huskurer hälsa
 • tecken på stroke eller hjärtinfarkt
 • effekterna av nikotin på prenatal utveckling
 • spädbarn och småbarn hjärnans utveckling
 • hur man använder dans för att förbättra konditionen
 • hur man kan sluta röka framgångsrikt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com