symtom på en förbipasserande njursten

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-18
Förbi en njursten kan vara en oerhört smärtsam och handikappande erfarenhet. Å andra sidan, njursten att stanna i njurarna och aldrig passera kan aldrig orsaka ett ögonblicks obehag. Tyvärr, när en sten börjar göra sin resa ut ur kroppen, kan det vara mycket traumatiskt och orsaka allvarliga symtom

Definition

att de klarar ett njursten är den process genom vilken en njursten lämnar kroppen. En njure sten är en hård sten som bildas av mineraler och kristaller. De kan vara så liten som ett sandkorn eller stora som golfbollar.

Process

En passerande njursten resor från njuren, genom urinledaren, in i urinblåsan och sedan ut ur kroppen via urinröret . Denna process tar vanligtvis inte mer än 48 timmar om inga komplikationer.

Mindre symptom

En låg, bultande smärta är vanligtvis det första symtomet på en sten passerar. Det kommer vanligtvis vara centrerad i nedre delen av ryggen eller på sidan även om det även kan förekomma i ljumsken eller buken. Denna smärta är oftast jobbig, men inte extrema. Detta är den signal som en sten börjar sin resa från njuren till urinblåsan. Vissa människor upplever aldrig mer symptom än så. Blod i urinen är ett annat mycket vanligt och mindre symptom.

Viktigaste symptomen

En mer allvarlig och uttalade symtomet är extrem smärta centrerad i nedre delen av ryggen, sidor, ljumsken eller buken. Ytterligare symtom kan vara illamående, kräkningar och feber.

Behandling

De flesta njurstenar kommer att passera med liten eller ingen intervention från en läkare. Smärtstillande och anti-illamående läkemedel kan förskrivas för att hjälpa till med passningar. Om en sten är för stor eller om det finns komplikationer, operation eller ytterligare behandling kan beställas av en läkare att ta bort stenen.

Förebyggande

Det bästa sättet att förebygga njursten är att dricka mycket vatten och förbli släckt . Uttorkning är en utlösande faktor för stenar till formen. För att hjälpa stenar löper lätt när de har bildats, dricka mycket vatten också.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:Hur pulsoximetrar arbete?

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar bandmaskar i en människa?
 • om hjärtsjukdomar och ärftlighet
 • hur en bröstpump fungerar
 • hur man kan stärka ditt hjärta
 • Hur man köper hörapparat som är rätt för dig
 • hur man använder vitt brus med spädbarn
 • vad som orsakar kramp i benen på barn?
 • östrogen hormon biverkningar
 • hur man kan stödja en sörjande vän
 • Hur man känner igen övergrepp mot äldre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com