Hur påverkar det lymfatiska systemet med det kardiovaskulära systemet?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-01

lymfatiska systemet

Innan du kan förstå hur det lymfatiska och kardiovaskulära systemen samverkar, måste du först förstå vad varje system gör. Lymfsystemet är ett nätverk av rör som har ett ämne som kallas lymfa. Detta vita vätskan har en mängd olika jobb inklusive borttagning interstitiell vätska (plasma som läcker från kapillärerna och inlåning mellan celler), transporterar viktiga immunsvar celler och transporterar fettsyror till blodomloppet.

hjärt-kärlsystemet

det kardiovaskulära systemet är en av de viktigaste systemen i kroppen. Detta system består av ditt hjärta och en serie av blodkärl som kallas vener, artärer och kapillärer. Det kardiovaskulära systemet fungerar genom att pumpa blod till lungorna, vilket kan göra att bli syresatt. Den syrerikt blod transporteras sedan i hela kroppen genom ett nätverk av artärer. Av artärerna är mindre fartyg kallas kapillärer: Dessa filial ut till de enskilda cellerna i kroppen att ge dem tillgång till näring och syre. Den utarmade blodet återförs sedan till hjärtat genom fartyg kallas vener. Hjärtat pumpar blodet tillbaka till lungorna för att starta om processen.

Interstitialvätska

Det lymfatiska systemet interagerar med det lymfatiska systemet främst genom att avlägsna interstitialvätska och fettsyror. När näringsfattiga och syrerikt blod når kapillärerna, till kapillärerna läcker interstitialvätska i vävnaden mata cellerna. När cellerna har fått vad de behöver, skall vätskan avlägsnas från cellerna och läggs tillbaka i cirkulationssystemet att återanvändas. Detta görs genom lymfsystemet. Lymfan drar vätska från cellerna och inlåning tillbaka in i blodet i venerna.

Fettsyror

De andra huvudsakliga sättet att de kardiovaskulära och lymfsystemet interagera är genom att avlägsna fettsyror i kroppen . I tunntarmen finns små lymfkärl kallas lacteals. Den lacteals absorbera fettsyror som inte får tas upp av tarmarna. Lymfsystemet transporterar dessa fetter från matsmältningssystemet, genom bröstgången och in i cirkulationssystemet.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:ögat problem med diabetes

Relaterade artiklar


 • mens "frisyr lockigt hår
 • hur man hittar en bra lunga läkare
 • hur man överlever våren-time allergier
 • hur man kan sluta röka
 • fördelarna av grönt te olja i tvål
 • hur man kan öka livmoderhalsen
 • hur man gör välling
 • vad är HGH föreskrivs för?
 • hur man behandlar en migrän huvudvärk naturligt
 • hur du får ditt barn ur soffan och aktiva
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com