Hur stödstrumpor arbete?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-06

Definition

kompression, även kallad stödstrumpor, är stödjande strumpor används av både män och kvinnor. De är slitna med recept från läkare och är avsedda att underlätta kompression, en teknik som hjälper till att förbättra cirkulationen att befria ett antal medicinska tillstånd som åderbråck. Dessa strumpor är specialanpassade och är inte billiga. Eftersom användningen av denna typ av strumpor är normalt föreslås av en läkare och det är avsett som en lösning på ett medicinskt problem, får försäkringar täcka kostnaderna för stödstrumpor, förutsatt att patienten har ett skriftligt recept.

Fit

En läkare avgör oftast där design, längd och klass av stödstrumpor behövs. Stödstrumpor är specialanpassade monteras på benet på patienten för att leverera läkaren rekommenderade styrka av komprimering. Tre huvudsakliga faktorer beaktas vid förskrivning den specifika utformningen av stödstrumpor att använda: tillstånd som behandlas, patientens komfort och rörelse, och estetik

stilar tillgängliga

Stödstrumpor finns i en mängd olika stilar och estetik. . Patienter kan förskrivas knälång eller lårhöga strumpor, som hålls och säkras genom antingen en fållade band eller bälte.

Hur de fungerar

Stödstrumpor utöva påtryckningar på vener i benet, med störst mycket tryck som tillämpas vid ankeln. Vanligtvis minskar styrkan av kompression längre upp i benet. Läkare föreskriva användning av kompressionsstrumpor att inleda en naturlig pump mekanism som patienterna går och utöva sina ben. Denna mekanism är sagt att förhindra proppbildningen i sjukhus och inaktiva patienter genom att förbättra avkastningen av blod i benen.

Fördelar

Att bära strumporna förhindrar ambulatorisk hypertoni eller progression av venös sjukdom, vilket bidrar till att minska och minimera förekomsten svullnad i benen. I många fall ger de tröst och lindra smärtan som drabbat orörliga patienter. I förbättrar blodcirkulationen och strumporna förhindra uppkomsten av symtom relaterade till trombos sjukdomar såsom åderbråck.

Program

Användningen av stödstrumpor betraktas som en standard för olika förebyggande och terapeutiska. Innan operationer, patienter uppmanas att bära stödstrumpor som en form av pre-operativ riskbedömning, särskilt i fall av djup ventrombos. Traveling patienter som löper hög risk för djup ventrombos är vanligen uppmanas att bära lågt tryck strumpor för att förhindra vätska uppbyggd. Svullna ytliga vener och venösa bensår är bara två av de andra villkor som kan lindras med stödstrumpor.

Varning

Patienter rekommenderas att ständigt bära stödstrumpor under dagen till fullo njuta av fördelarna. De kan ta bort strumporna på kvällen innan de sover, om inte läkaren säger annat. Om patienter upplever svullnad under den lägsta punkten på strumpan, hudirritation och extrem smärta och obehag, bör de omedelbart ta bort strumporna och se sin läkare.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:symptom på akut anemi

Relaterade artiklar


 • vad är bromelain enzymet?
 • Hur sluta röka framgångsrikt med Chantix
 • Hur övertyga din man om att de årliga hälsokontroller kommer inte att döda honom - mäns hälsa
 • Hur stamceller fungerar?
 • hur man kan stoppa inkontinens hos män
 • ading1a "u003e Hur sänka kolesterolnivåerna u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e titta på din kost
 • vad som orsakar typ B-streptokocker?
 • Hur ultraljud kropp söker arbete?
 • trötthetsbesvär
 • hur tupplur
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com