hur man gör moderskap akupressur

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-09
Ibland kan en arbetsmarknad kan behöva en liten knuff för att komma igång, och moderskap akupressur är en skonsam men effektiv metod för förlossningsinduktion. Akupressur är en teknik med hjälp av fingertopparna och tummen för att utöva påtryckning eller små cirklande rörelser på specifika tryckpunkter i kroppen för att lindra symtom, lindra smärta eller, i händelse av graviditet, sätta på sammandragningar i livmodern. Många barnmorskor och Doulas använda dessa tekniker när du arbetar med arbetande kvinnor. Det finns tre huvudsakliga tryckpunkter som används vid moderskap akupressur som kan hjälpa till att starta ett arbete och i vissa fall ger smärtlindring under förlossningen. Att lära sig använda moderskap akupressur är enkelt med några få grundsteg och lite träning
1
Läs de tre viktigaste punkterna moderskap akupressur för att starta arbetet:. . (1) på insidan av ankeln ungefär två fingrar bredder ovanför fotknölen, (2) ett finger bredd ovanför grop i skinkorna, och (3) på bandet mellan pekfingret och tumme på vardera sidan.
2.
Öva hitta dessa tre akupressur punkter på en icke dräktiga person. Använd de första två fingrar för att applicera tryck på punkt # 1, till tummarna göra små cirkelrörelser eller direkta påtryckningar på punkt # 2 och pekfingret och tummen på samma hand för att applicera tryck på punkt # 3. Poängen kommer att känna öm vid tryck och det kommer ibland en känsla av domning och värme.
3.
När du använder dessa akupressurpunkter för att framkalla ett arbete, hjälpa den gravida kvinnan slappna av innan du börjar. Hon kan ta ett varmt bad eller dusch först eller ligga i en sidoläge med stöd av massor av kuddar. Har hon ta djupa andetag för att hjälpa henne vidare avkoppling.
4.
Bara arbeta med ett akupressur punkt i taget. Du kommer att vilja på ett tryck till vad som du arbetar med. Om kvinnan är sittande eller liggande, kan du pressa på punkt # 1 av ankeln eller punkt # 3 på en av hennes händer. Det är lättast att arbeta på punkt # 2 på nedre delen av ryggen om kvinnan är framåtlutad eller på sina händer och knän. Ansök stadigt tryck i ca 5 minuter eller mer, beroende på hur väl kvinnan kan hantera känslan.
5.
När arbetsmarknaden är etablerad, kan du prova att använda akupressur punkter för att ge smärtlindring under värkarna. Prova en av punkterna under en sammandragning och har kvinnan ger dig feedback på om det hjälpte eller inte. Om det inte hjälper efter ungefär en halvtimme för att utöva påtryckningar med några minuter, sedan prova med en annan punkt.

Tips och varningar


 • Kontrollera alltid med läkare eller barnmorska innan du använder akupressur. Använd lotion på fingertopparna för att underlätta när de utför akupressur.
 • inte praktiserar på en gravid kvinna inte under förlossningen eller redo att starta förlossningen.


 • Previous:granatäpple lever rengörningen Next:femoralbråck symtom

  Relaterade artiklar


 • fördelarna med motion under graviditeten
 • underben smärta under graviditeten
 • hur man får gratis eller billig p-piller
 • Hur salicylsyra akne syra bota?
 • att förbättra dålig hållning
 • hälsofördelar med progesteron kräm
 • Hur tvål rena händer?
 • symptom på att vara gravid med multiplar
 • orsaken till perimenopausal ångest, skakningar och darrningar
 • hur man läser en datortomografi av bihålorna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com