hur man kan bota hotflashes

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-04
När du går igenom klimakteriet och menopaus, kan värmevallningar bli en återkommande händelse. Du känner att du börjar bli varmt som din hud färger och du börjar svettas. Ditt hjärta kan ens börja tävla innan den varma blixten är över. Frekvensen varierar från några veckors till ett en dag eller mer, och när de sker på natten kan de även störa din sömn. Lyckligtvis finns det åtgärder du kan vidta för att bota, eller åtminstone kontroll, värmevallningar så att de inte stör ditt liv
1.
Klänning i lager så du kan enkelt ta bort kläder om du börjar känna dig överhettad. Mayo Clinic säger att även en liten ökning av din kropps temperatur kan antända en varm blixt. Så snart du börjar känna värmen, remsor av ett lager för att hjälpa kroppen svalna innan en varm blixt tar fäste.
2.
Dricka en kall drink så snart du känner dig en varm blixt början. Om möjligt bör du också flytta till en svalare område som ett luftkonditionerat rum. Du kan även stå framför en fläkt eller ett öppet fönster. Tanken är att svalna på alla sätt du kan.
3.
Undvik varma och och alltför kryddstark mat, liksom koffeinhaltiga drycker och alkohol. Enligt Mayo Clinic, kan alla dessa objekt leda till en varm blixt. Du kan även börja känna igen vissa livsmedel och drycker som utlöser dig så att du kan hålla dig borta från dem.
4.
Practice djupt, långsamt bukandning. Mayo Clinic säger att detta är känt som "tempo andning" och det kan förhindra eller förkorta värmevallningar. Det bör ske två gånger per dag som en förebyggande åtgärd, och du visar också göra det om du känner en varm blixt start. Andas in djupt i 5 sekunder samtidigt som du trycker ut på magen muskler. Andas ut under 5 sekunder, dra magmusklerna upp och in
5.
Se din läkare för en receptbelagd behandling såsom hormonbehandling eller anti-depressiva. Om andra metoder inte lindra din värmevallningar och de är stör ditt dagliga komfort kan ett recept stöd ger lättnad. Dessa behandlingar kan ha biverkningar, så diskutera alla alternativ med din läkare för att se till att du väljer den bästa för dina individuella omständigheter.

tips och varningar


 • Även yoga, meditation och andra avstressande aktiviteter kommer inte att bota värmevallningar, kan de vara användbara för att kontrollera deras effekter. Exempelvis pekar Mayo Clinic att värmevallningar kan stör din vila, men se till att du är avslappnad kommer att bidra till en djup, vilsam sömn.
 • Många kvinnor försöker naturläkemedel som silverax, soja, rödklöver eller vitamin E, men det finns inga vetenskapliga bevis för att backa sin effektivitet i att bota värmevallningar. Studier, till exempel ett 2006 studie av silverax av National Institutes of Health, visar att de inte är mer effektivt än placebo.


 • Previous:granatäpple lever rengörningen Next:behandlingar av toxisk chock syndrom

  Relaterade artiklar


 • hur saker fungerar: ortodonti
 • hur har mer tid för dig
 • Vad är effekten av östrogen på män?
 • Så för att lindra knäsmärta
 • hur man identifierar antibiotika piller
 • stora muskler i människokroppen
 • Hur elektroterapi arbete?
 • hur du håller din sjukförsäkring minimala avgifter
 • hur du kontrollerar ditt eget blodtryck
 • bort kontaktlinser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com