kognitiva utveckling vlbw spädbarn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-05
Spädbarn med mycket låg födelsevikt (VLBW) möter olika utmaningar. Många riskfaktorer har identifierats för detta tillstånd. Däremot kan tidigt ingripande motverka några av de svårigheter dessa barn kan möta

Definition av VLBW

Mycket låg födelsevikt (VLBW) är en term som används för att beskriva barn som är mindre än 1500 g (ca 3 lbs. 5 oz. ) vid födseln. En besläktad term, Extremt låg födelsevikt (ELBW), används för att beskriva barn som är mindre än 1000 g. (ca 2 kg. 3 oz. ) Vid födseln.

Riskfaktorer för VLBW

Det största orsaksfaktorer för VLBW är för tidig födsel och intrauterin tillväxthämning (IUGR). Andra riskfaktorer inkluderar: moderns ålder (tonårsmammor är mer benägna att föda barn VLBW), ras (afro-amerikanska barn är dubbelt så sannolikt har VLBW), mödrars hälsa (kvinnor som utsätts för alkohol, droger och cigaretter är mer benägna att ha barn med VLBW), och flerbarnsfödslar (mer än 50 procent av tvillingar och andra flerbarnsfödslar har VLBW).

på potentiella problem

Spädbarn med VLBW löper en ökad risk för cerebral pares, försenad utveckling och mental retardation. De är också potentiell risk för synskadade (inklusive blindhet) och hörselnedsättningar.

Kognitiv Förseningar

Minst en studie har visat att barn med VLBW värdering betydligt lägre på Performance IQ, Verbal IQ, Fullskalig IQ, Verbal Förståelse indexvärde, Organizational Perceptional Index Betyg och frihet från lättdistraherad Index Betyg komponenter i intelligenstest än vad barn av friska födelsevikt. Dessa poäng är direkt korrelerad med skolprestationer. Barn som värdering låg presterar sämre i skolan.

Kan dessa förseningar /svårigheter som måste övervinnas?

Även om villkoren som fosterskador, cerebral pares och mental retardation kan inte vändas, kan deras effekter minskas genom tidiga insatser . Alla barn med VLBW bör remitteras så snart som möjligt efter födseln till den lokala tidiga interventionsorganet. Sjukgymnastik, logopedi, arbetsterapi och förskoleverksamhet kan vara tillgängliga för att ge den mest utvecklingsstöd för barnet. Tidiga insatser och utbildning är avgörande för utvecklande välbefinnande barn med VLBW.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:hur man få gratis medicinsk information med posten

Relaterade artiklar


 • hur man sparar pengar genom att dela dina piller
 • spotting symtom på graviditet
 • Hur du tar metformin viktminskning
 • hur man gör en låda UV-ljus
 • dig att hålla dig från att bli sjuka
 • farorna med lysrör
 • hur man ser bra när du är sjuk
 • vad som orsakar prostataproblem?
 • hur man läser en aneoridbarometer kontroll av blodtrycket
 • hur man ska behandla våren feber
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com