orsaker och symtom på hälen smärta

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-18

Plantar Fasciitis

Ett av de vanligaste orsakerna till hälen smärta kallas plantar fasciit. Plantar fasciit uppstår när vävnaden ansluter tårna till din läka ben, kallad plantar fascia, blir inflammerad. Det vanligaste symtomet på problemet är en stickande smärta så fort du kliver ur sängen på morgonen. När vävnaden luckrar upp, smärtan brukar avta.

Tendinit

Tendinit är en annan vanlig orsak till hälen smärta, mer specifikt, Achilles tendinit. Achilles tendinit orsakas av en ständig irritation av senan som går upp på baksidan av din ankel. Detta gör att senan blir inflammerad och öm. Oftast ses detta i de som spelar sport eller delta i aktiviteter som sätter en konstant belastning på hälsenan. Symtom på Achilles tendinit är smärta i baksidan av hälen (speciellt där senan skär i hälbenet), och bristen på flexibilitet i fotleden.

Calcaneal stressfrakturer

calcaneus är det vetenskapliga namnet för din läka ben. De som sätter stora mängder av stress på detta ben, såsom löpare och demonstranter, löper stor risk att calcaneal stressfrakturer, eller stress frakturer i hälbenet. Symptom på dessa frakturer inkluderar hälen smärta när man lägger vikt på foten och smärta när du klämma sidorna av hälen.

Tarsal Tunnel Syndrom

Tarsal tunnel syndrom liknar karpaltunnelsyndrom i hand, men det angriper nerver av fotleden. I böjd tunnel syndrom, blir kanalen som rymmer den bakre tibial nerven komprimeras, orsakar smärta i fotleden och foten, inklusive hälen. Tarsal tunnel symtom är domningar, skytte smärta från hälen upp baksidan av ankeln och domningar och stickningar i vristen och hälen.

Heel Pad Atrophy

hälen atrofi uppstår när naturliga kudde av vävnad under hälen börjar bära iväg. Detta är oftast en följd av sjukdomar som plantar fasciit. Symtom på hälen atrofi smärta när du lägger vikt på hälen och en märkbar förlust av kudde på hälen.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:spädbarn uttorkning tecken och symtom

Relaterade artiklar


 • hur man kan vara snäll mot ditt hjärta
 • hur man sjukvård för en åldrande älskade
 • hur man vara realistiska om värmevallningar
 • hur är ett foster påverkas av drog-eller alkoholmissbruk?
 • Hur sluta röka med Wellbutrin
 • hur man ska äta om du har systemisk lupus
 • livsmedel som innehåller mycket kalium
 • hem hälsokontroll checklista
 • hur man kan förhindra svininfluensan (svin influensa) och känner igen symtomen
 • hur man ser bra när du är sjuk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com