vad mat ökar PSA-nivåer?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-10
Prostataspecifikt antigen, annars känd som PSA, är en typ av protein som produceras från cellerna i prostatakörteln. Att mäta halten av PSA kan avgöra huruvida en person har möjlighet att få prostatacancer. Detta test är oftast utförs på män i åldern 50 år eller äldre.
Om PSA-testet visar höga nivåer av prostataspecifikt antigen, skulle detta kunna innebära en möjlighet för cancer, men PSA-nivåer kan ökas som en reaktion på viss matintag och andra skäl.

PSA-nivån

Om ett PSA över 4 nanogram /ml, ytterligare utredning kan krävas av en urolog. Höga nivåer av PSA inte alltid betyda prostatacancer är närvarande. För ytterligare information om PSA-nivåer och livsmedel som kan bidra till att minska dessa nivåer, se Resurser.

Falskt positiva

En undersökning gjordes på 1000 män, som alla hade positiva PSA resultat. Femtio procent av dem var falska positiva efter att ha testas veckor senare. Det är nu medveten om att ett andra test administreras efter ett första positivt resultat, eftersom det finns många faktorer som kan öka PSA-nivåer. Ytterligare information finns nedan.

Omega-6

En studie som genomfördes av San Fransisco VA Medical Center visade att omega-6 fettsyror som vanligtvis finns i majsolja kan öka tillväxten av celler prostatatumörer. Ändå har sojaolja visat sig sänka nivåerna prostatacancer.

Vissa Bröd

En australiensisk studie som omfattade 29 australiska män med prostatacancer som väntade på att genomgå en radikal prostatektomi visade att konsumtionen av hög fytoöstrogen bröd med 50 gram soja korn och 20 gram linfrö samt vetebröd (vilket är naturligt låg fytoöstrogener) ökade PSA-nivåer mellan 21. 3 och 40 procent. Se ". PSA-Bra och dåliga livsmedel" nedan

rött kött och mejeriprodukter

Ajit Varki, MD, forskat vid University of California, San Diego School of Medicine och visade att konsumtion av rött kött och mejeriprodukter kan bidra till uppkomsten av PSA-nivåer och kan bidra till den ökade risken för cancertumörer (se Resurser).

Godis Desserter

söta livsmedel som innehåller mycket socker och kalorier man har funnit sänka nivåerna av ämnesomsättningen i kroppen, därför skapar möjlig ökning av PSA risker och andra faktorer hälsa.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:vax byggs upp hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man utöva i duschen: nya - showercising
 • funktion av prostata
 • utveckling av ett spädbarn hjärna
 • hur du tar bort lösnaglarna gratis
 • hur man sjukvård för en åldrande älskade
 • Definitionen av erektil dysfunktion
 • hur man kan manipulera åldrandet, 3 vetenskapliga saker du måste göra nu
 • hur man kan undvika ett missfall med muskelknutor
 • doxycyklin hydroklorid biverkningar
 • hur man kan förbättra inomhusluften i ditt hem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com