effekterna av dagis på barnets utveckling

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-08-25
Med fler kvinnor in i arbetskraften, har det blivit vanligt att barn som är yngre än 1 skall placeras i barnomsorg (Hofferth och Phillips). Med ett barn som är konsekvent placerade i barnomsorg, kan det vara svårt för henne att utvecklas socialt och känslomässigt, men det kan också störa henne naturlig bindning instinkter på hennes mamma

Attachment

Barn under 1, är mer benägna att utveckla fastsättning problem med sin mamma. En bit av forskning visar att barn som var placerade i barnomsorg utvecklas likgiltiga känslor för sina mödrar eller var arg på dem (Egeland Hiester, 1995).

Emotional

Barn (yngre än 2) som tillbringar många dagar i dagis är mer benägna att vara aggressiv, känslomässigt omogna och mindre socialiserade. Det finns några experter som tror att placera ett barn som inte fyllt 1 i heltid dagis kommer att hindra barnets känslomässiga utveckling (Belsky, 1988).

Mödra Attachment

Kvinnor som kommer in på arbetsplatsen för att täcka en familjs krav (i. E. , finansiell stabilitet), och längre arbetstid (mer än 20 per vecka) kan sluta med ett barn som utvecklar osäkra bilagor (Phillips, 1987).

Bonding Frågor

Ett barn som används för att full -time barnomsorg kan hamna utveckla starkare band med sina alternativa vårdgivare (Howes, Rodning, Galluzo, Myers, 1988).

Överväganden

Om du måste placera ditt barn i heltid barnomsorg, se att ditt barns miljö är lämplig (vilket innebär att din vårdgivare är utbildad och att det är få barn per vårdgivare). Försäkra ditt barn och få tid för honom vid slutet av dagen att underlätta de nödvändiga banden mellan dig och barnet.

Alternativ

Om du har möjlighet att få en vård familjemedlem för dina barn, så gör det . Barn som tas upp av familjen (t. ex. mor-och farföräldrar) är mer socialt kompetenta och har bättre värden och praxis (Howes Olenick, 1986; Howes och Stewart, 1987).

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:Fakta om bröstcancer

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar bröst tillväxt?
 • om hjärtsjukdomar och ärftlighet
 • behandling för depression i tonåren
 • symptom på att vara gravid med multiplar
 • hur man identifierar generiska värktabletter
 • orsaker till missade menstruationscykler
 • hur du tar bort repor från glasögon säkert
 • Vad gör binjuren göra?
 • Hur påverkar Entocort din blodsockernivå?
 • hur du gör din egen värme förpackningar för att lindra muskelspasmer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com