hur är ett DNA-test utförs?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-08-24

DNA Bakgrund

DNA-test grundades först 1985 av Sir Alec Jeffreys. Den har vuxit i popularitet på grund av dess praktiska tillämpningar inom olika metoder för identifiering och forskning. Tillsammans med fingeravtryck testning, har DNA-test utvecklats genom åren genom att finjustera metoder och operativsystem. Nu är DNA-test den mest populära och mest korrekta verktyg för forskning.

Program

Den användning av DNA främst för den kriminaltekniska utredningar, släktskap tester och andra metoder forskning. Från studierna för människors spridning till djur observationer, är dess tillämpning så stort det i praktiken påverkar varje aspekt av livet på jorden. Bekvämligheten att söka och forskning ges av DNA-testresultat har lagt fram ett tillförlitligt alternativ som mänskligheten kan göra korrekta resultat och slutsatser till deras sökande efter kunskap.

DNA-test

DNA-tester observera tre stora etapper. Den första etappen avser agera för att få DNA-prov. Det kan vara en bit av ett hår, en torkad kroppsvätskor på en trasa eller något annat material, ett lager av hud, prover av blod och andra former av kroppsvätskor, en mun kompress eller något fragment av kroppen som kan spåras tillbaka till den person som sökte eller provas. Den andra etappen avser utstationering av DNA-prover för laboratorietester. Detta steg innefattar en rad strikt kontrollerad förfarande som omfattar: extraktion av celler från DNA-provet, rening och upptagning av DNA material som bärs av det extraherade cell, kopiering av de särskilda mål regioner i DNA-provet, separation av olika mål regioner i det extraherade DNA-strängen, till analys av resultaten av DNA-tester och upprepning av alla de ovan nämnda förfarandena bekräfta slutresultatet. Det sista steget pekar på slutförandet av rapporten om resultaten DNA-test. Baserat på testresultaten kommer rapporten presentera övertygande information som kommer att ta itu med det angivna syftet med de genomförda DNA-test.

Syftet med DNA-test

DNA-tester är inriktad på att identifiera mönster av mikro satelliter, som avslöjar egenskaper som är unika för en viss organism, djur eller människa. Genom analysen görs på fragment av en viss händelse, kan resultaten av DNA-tester exakt fastställa den detaljerade stegen i en process. Mot denna bakgrund är det utomordentligt viktigt att göra kriminaltekniska arbetet för att fastställa vem den kriminella är och hur han började brottet. Det har också gett ljus till återvändsgränder av forskning, särskilt de som syftar till att spåra den evolutionära vägar för människor, växter eller djur. Det gav även svar till människor som har länge varit att spåra deras släktled, vägen till att hitta länge förlorade syskon, föräldrar och barn när det gäller arv eller vidarebefordran av titlar.

Begränsningar

Precis som alla andra framgångsrika forskningsverktyg, har DNA-tester varit föremål för vetenskapligt legitim kritik när det gäller möjligheten för mänskliga fel och brister på sina metoder för att beräkna sannolikheten för identifiering. Att behandla dessa frågor, DNA-test över hela världen har påpekat ett protokoll som lyckats standardisera principer och analytiska aspekter av DNA-test. Dessutom med tillkomsten av mer avancerade och mer exakta laboratorieutrustning för DNA-test, har möjligheten för mänskliga fel blir nära noll.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:hudutslag som ett symptom på klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hälsofördelar med elefant vitlök
 • hur man kan förebygga ryggsmärtor under graviditeten
 • hur man har en vinnande attityd efter stroke
 • Hur berätta om ditt hem växer mögel
 • hur en nagelklippare fungerar
 • vad är klorofyll trötthet?
 • Hur identifiera svininfluensan symtom
 • hur man läser blodtrycksnivå
 • vad är flebotomi?
 • hur man ska leva med blindhet, dövhet och perifer neuropati
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com