vad som orsakar bröst att växa?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-08-26
Love 'em eller hata dem, men om du är kvinna, du kommer att utveckla bröst under puberteten. Några flickor sluta med stora bröst, medan andra inte gör det, men ett eller annat sätt, den kraftiga ökningen av östrogen som inträffar under puberteten kommer att resultera i utveckling av brösten till viss del

Puberteten

När äggstockarna börjar att förstora och hormonet östrogen börjar cirkulera i hela kroppen (som förekommer i de tidiga stadierna av puberteten), det är det som gör bröst utveckla och växa, enligt Kidshealth. Org. Detta utvecklingsskede är ofta kallad "spirande".

Blivande

Efter "knoppning" uppstår, kretsen av huden runt bröstvårtan (vårtgården), liksom bröstvårtorna, börjar bli större och mörkare i färgen.

händer mycket

En flickas bröst faktiskt börjar bildas under fosterutvecklingen, enligt University of Virginia Health System, med förtjockning av mammary åsen eller mjölk linje i bröstet. En nyfödd flicka barnet har bröstvårtor, och skapandet av mjölken kanalsystemet har börjat.

Förändring i form och utseende

bröst fortsätter att utvecklas under åren, med underavdelningar framväxande, mjölkkörtlar sedan utveckla. Under puberteten när östrogennivåerna ökar, är mjölkkörtlar aktiverad. När en tjej börjar ägglossning och mens, brösten mogna via bildandet av sekretoriska körtlar som ligger i slutet av mjölkgångarna. Kanalsystemet och brösten fortsätter att växa i takt med körtlar fortsätta att utvecklas. Den sista förändringen som sker i brösten som händer när en kvinna är omkring 35 år gammal, och krympning av mjölkgångarna börjar.

Utseende

Bröst kan tyckas noteras innan de förvandlas till sin slutliga, fylligare och mer rundade version. Bröst kan fortsätta att växa under hela tonåren och ibland även till 20-talet.

Fettvävnad och genetik

mängden fettvävnad att en kvinna har i sina bröst sägs vara den viktigaste faktorn som avgör deras slutliga storlek. Kroppsvikt i allmänhet har lite att göra med detta. Ärftlighet spelar också en stor roll i att bestämma formen och storleken på brösten.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:tecken och symtom på en överaktiv blåsa hos kvinnor

Relaterade artiklar


 • hur man blir och förbli frisk-8 sätt
 • om förebyggande hälsovård för äldre
 • hur du hittar den bästa blodtrycksmätare för hemmabruk
 • hur man får till sängs tidigt
 • Hur stödstrumpor arbete?
 • hur man kan förhindra svininfluensan (svin influensa) och känner igen symtomen
 • hur man detox den manliga kroppen naturligt
 • vad är meningen med preventivmedel?
 • hur man vårdar håret skadade från kemiska straighteners
 • hur man detox mögel i kroppen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com