klamydia och ryggsmärta

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2010-01-12

Klamydia , en sexuellt överförbar sjukdom , inte meddela sig inte med en trumpetstöt . I själva verket kan symptomen vara subtil , vilket betyder att det inte kan diagnostiseras så snart som den borde vara . Denna sjukdom kan orsaka allvarliga skador på manlig eller kvinnlig könsorgan , inklusive barnlöshet, som kan uppträda lugnt innan kvinnan eller mannen någonsin inser att det finns ett problem . Klamydia ibland inte uppenbart i någon märkbara symptom . Den Klamydiainfektion kan sprida sig från livmoderhalsen till äggledarna och orsaka någon smärta alls i processen , enligt Brothersunitedindy . Org. Men om och när den gör det , smärta i nedre ryggen , särskilt under menstruationer, är ett av symptomen

 


 

tysta sjukdomen klamydia kallas en "tyst " sjukdom eftersom 75 procent av kvinnorna som har det inte är medvetna de är smittade . Klamydia orsakas av en bakterie som sprids via könsorganen eller analsex eller kontakt. Hälften av alla män som har sjukdomen har inga symtom . Om symtomen är att manifestera tar det i allmänhet en till tre veckor efter exponering för klamydia .

Tillbaka smärta och andra symptom

klamydia kan orsaka smärta i nedre ryggen förutom smärta i nedre buken , feber , illamående , blödning mellan perioder och smärta under sex . Denna infektion kan spridas till rektum . Om du är smittad , kanske du märker också en brännande känsla när du kissar eller flytningar . Enligt Wrongdiagnosis. com . om du har klamydia , kan din smärta i nedre ryggen blir värre när du har en menstruation . Om ryggen inte normalt ont när menstruation , eller så gör det men smärtan är ovanligt intensiv i nedre delen av ryggen , inte ignorera detta symptom . Berätta för din läkare .

det sprider

Sjukdomen kan sprida sig till äggledarna utan en kvinna att inse det . När detta sker kan rören skadas , vilket kommer att skapa problem när hon vill bli gravid . Det befruktade ägg som avges från äggstockarna färdas genom äggledaren till livmodern . Om röret är skadat kan gödsling inte ske . Rören kan även på nära håll som en följd av infektionen . Klamydia kan även skapa bakterier som kan skada urinröret och livmoderhalsen . Klamydia kan göra sin väg in i en kvinnas livmoder och göra skada där . Drdemarco. com rapporterar att 25 procent av äggledarna graviditeter orsakas av klamydia och 50 procent av bäcken infektioner tillskrivs den .

Skador

Om klamydia kommer att manifestera i ryggont , som kanske eller kanske inte Kan detta bero på nongonococcal uretrit ( NGU ) , som är en infektion i urinröret , hos män , och infektion i proktit eller epidiymis , som är inflammation i ändtarmen , vilket kan orsaka ryggen göra ont . Hos kvinnor , kan den orsaka PID , som är inflammatoriska sjukdomar . När det finns smitta i en kvinnas reproduktiva delar kan detta stråla på baksidan och orsaka smärta .

Contagious

Detta villkor , som är mycket smittsam via sexuell kontakt , kan behandlas med antibiotika och symtomen kommer att försvinna inom 10 dagar. Om du lär dig att du har klamydia måste du kontakta din sexpartner så att de kan undersökas och behandlas om det behövs. Detta kommer att förhindra att sjukdomen sprids ytterligare .

Förekomst fortsätter att öka

Lois McGuire , RN , MSN , WHNP , av Mayo Clinic , har påpekat att klamydia ökar , särskilt bland kvinnor 15 till 24 år gamla . Yngre kvinnor , speciellt tonåringar , är särskilt utsatta . Öppningen till livmodern , som kallas livmoderhalsen , inte är helt mogna hos yngre kvinnor och därför är mer mottagliga för infektioner . År 2007 för sjunde året i rad ökade klamydia infektioner . Ökningen mellan 2006 och 2007 var 7 . 5 procent .

 Previous:nothing Next:nothing

Relaterade artiklar


 • klamydia och ryggsmärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com