Hur identifiera orsaken till smärta i brösten

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-04-21
Normal, spår cykliska bröstsmärtor oftast med menstruationscykeln, och det är oftast en molande värk total. Smärta i brösten som är akut, inte i takt med din menscykel eller varar längre än två veckor kan vara anledning till oro. Du kan prova att diagnostisera din bröstsmärtor hemma, men ett besök till läkaren kan vara så
1.
Behåll lugnet och inse att den stora majoriteten av bröstsmärtor inte är ett tecken på ett allvarligt tillstånd såsom bröstcancer. I själva verket bröstcancer ofta orsakar ingen smärta.
2.
Leta området för bröstsmärtor. Är det diffusa eller specifika för ett område?
3.
Fråga dig själv om bröstet smärtan du upplever kan vara relaterade till menstruationscykeln. Om så är fallet, prova några ibuprofen eller en värmedyna för att lindra smärtor i brösten.
4.
Kontrollera dina bröstvårtor. Ömma bröstvårtor kan orsakas av sprickbildning och narig på grund av amning. Det kan också orsakas av chaffing mot grova material såsom spets bh. Om så är fallet, tillämpa ett balsam eller salva till området för att främja läkning.
5.
Utför ett bröst själv testet för att se om du upptäcker något onormala förändringar i brösten. Helst bör du utföra en bröstsjälv examen en gång i månaden ungefär en vecka efter mensen har upphört. Men om du har bröstsmärtor, kan du göra en bröst själv examen som helst.
6.
Gör ett graviditetstest. Förändringar i hormoner i samband med graviditet är ofta det första tecknet på graviditet-som inträffar redan innan den missade första perioden i vissa fall
7
Ring din läkare om du behöver hjälp att diagnostisera din. . symtom, om smärtan varar längre än två veckor eller om du hittar några klumpar eller förändringar i brösten efter att ha utfört ett bröst själv tentamen.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur att lindra smärta i brösten med huskurer

Relaterade artiklar


 • hur att lindra smärta i brösten med huskurer
 • hur man kontrollerar smärta i brösten genom kosten
 • Hur identifiera orsaken till smärta i brösten
 • klamydia och ryggsmärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com