Hur vet man att smärta i urinblåsan är allvarlig

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-04-23
Smärta i urinblåsan kan vara oroande och kan vara ett symptom på ett allvarligt tillstånd. Även lindrig smärta i urinblåsan kan orsakas genom att hålla urinen i en lång tid eller genom en lätt botas blåsa infektion, om du lider av smärta i urinblåsan är det viktigt att veta när det är allvarligt

Du behöver:.
multivitaminer.
bomullsstrumpor.
sidenpyjamas.
massager.
vatten.


1.
Undersök din urin för missfärgning och kvantitet. Mörkfärgad urin eller en droppe i den mängd som produceras av urin, åtföljd av smärtor i urinblåsan, kan vara symtom på cancer, urinvägsinfektioner eller cystit och bör alltid kontrolleras av en läkare.
2.
Leta efter andra Magsymtom, såsom uppkördhet, testikel smärta, vaginal bula eller rektal smärta. Om du har något av dessa åtföljande symtom, troligen din smärta i urinblåsan är allvarlig. Se en läkare eller sjuksköterska omedelbart.
3.
Observera regelbundenhet eller onormala tarmrörelserna noga, eftersom alltför stora tarmrörelser åtföljs av smärtor i urinblåsan kan vara ett tecken på ett allvarligt problem. Om du ofta har tarmrörelser, söka professionell hjälpa. Om du upplever färre tarmtömningar, kan blåsan smärta orsakas av förstoppning. Först överväga att ta en milt laxerande fiber, och om symtomen inte är kraftigt minskad hos en 24-timmarsperiod träffa en läkare.
4.
Övervaka hur effektiva de dina behandlingar smärta i urinblåsan. Om du tar läkemedel för ett blås-eller urinvägsinfektion, bör du se lindrar dina symtom inom 24 timmar. Söka ytterligare behandling om en åtgärd inte hjälper med smärtan, eftersom det kan vara ett tecken på ett allvarligare problem.

Tips och varningar


 • Denna guide är ingalunda tänkt att ersätta din läkares behandling eller rådgivning. Bladder smärta är ofta ett symptom på ett allvarligt problem. Om du upplever återkommande smärta eller smärta som varar mer än 48 timmar, se din läkare för en fullständig hälsokontroll.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan minska smärta från artros

  Relaterade artiklar


 • hur man kan minska smärta från artros
 • klamydia och ryggsmärta
 • Hur identifiera orsaken till smärta i brösten
 • hur att lindra smärta i brösten med huskurer
 • hur man kontrollerar smärta i brösten genom kosten
 • Hur vet man att smärta i urinblåsan är allvarlig
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com