hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-04-25
Tyvärr är ischias en vanlig företeelse under graviditet eftersom hormonförändringar att öka flexibiliteten och strukturen på bäckenbenet, vikt förändras snabbt och din tyngdpunkt skift, vilket gör nypa nerver något att vänta. Lyckligtvis finns det en mängd olika sätt som du kan bidra till att minska smärtan naturligt

Du behöver:.
Värmedyna
. Donut kudden.
Paracetamol


1
Öva prenatal yoga så snart som möjligt. . Det är dock viktigt att ta klasser från en kvalificerad instruktör som kan guida dig ställningar genom varje trimestern av graviditeten. Yoga kommer inte bara att bidra till att öka flexibiliteten, minska trycket på nerver och minska smärtan av ischias, kommer det också att hjälpa dig hantera förändrade känslor, minska viktuppgång och göra förlossningen lättare.
2.

Få regelbunden massage under graviditeten, igen, söka upp en terapeut som specialiserat sig på graviditet massage, eftersom det kräver speciell utrustning och undervisning. En massageterapeut vet exakt var att arbeta för att hjälpa slappna muskler som klämmer nerver och orsaka ischias.
3.
Vila när smärtan nödraketer, med en värmedyna på dina höfter och skinkor. Om du använder värme, endast gälla i 15 minuter åt gången, inte mer än en gång i timmen, som alltför mycket värme kan förvärra problemet. Dessutom, medan kvalitet vila hjälper att slappna av kroppen, kommer alltför mycket vila försvagar musklerna och skapa smärtsamma problem på andra områden. Vila när det behövs, men gå upp och flytta runt när det är möjligt.
4.
Använd en donut kudde när man sitter för lång tid. Även om du kan se lite fånigt, är dessa billiga kuddar som syftar till att minska trycket på nerverna, hjälper till att göra din graviditet så bekväm som möjligt.
5.
Tänk sjukgymnastik om dina ansträngningar för att minska smärtan inte fungerar. Ibland, om du har brutit svanskotan vid yngre ålder och inte visste eller aldrig sökt behandling kan du uppleva svåra ischias under graviditeten. En sjukgymnast kan hjälpa dig genom motion, sträcker och andra metoder för att hjälpa dig hantera smärtan. Om en svanskotan skada misstänks, få en röntgen eller MRT så snart som möjligt efter förlossningen.
6.
Ta paracetamol, i allmänhet betraktas som säkra under graviditet, när smärtan är outhärdlig. Men lita inte på paracetamol som din enda smärtlindringsmetod eftersom den bör användas sparsamt när som helst, men ännu mer under graviditeten.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man hanterar svanskotan smärta (svanskotan smärta) under graviditeten

Relaterade artiklar


 • Hur identifiera orsaken till smärta i brösten
 • Hur vet man att smärta i urinblåsan är allvarlig
 • klamydia och ryggsmärta
 • hur man kontrollerar smärta i brösten genom kosten
 • hur man kan minska smärta från artros
 • hur man hanterar svanskotan smärta (svanskotan smärta) under graviditeten
 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten
 • hur att lindra smärta i brösten med huskurer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com