hur man kan spara pengar på din receptbelagda läkemedel kostnader

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-31
Som vårdkostnader fortsätta att öka, är det bara meningen att försöka kontrollera de kostnader på de områden där vi kan. Receptbelagda läkemedel kostnader är en av de områden där det finns möjligheter att minska din utgifterna. Tillämpa någon eller alla av följande strategier kommer att spara pengar

Du behöver:
dator med internetuppkoppling
. telefon.
Anteckningar.


1.
1. Ask läkaren rätt frågor.
Är det en generisk finns? Alla vet generika är billigare, så se till att du frågar efter dem. Om inga generiska finns, så fråga:
Finns det alternativa droger varumärke för att behandla mitt tillstånd, och som är minst kostsamma
Har du några prover? Big Pharma företag ger rutinmässigt gratisprover av receptbelagda läkemedel till läkare. Skadar inte att fråga.
Vill du skriva mig en 90 dagars recept? (Om situationen kräver, där du kommer att ta drogen under en längre tid). Du kommer att spara genom att köpa i bulk och de flesta försäkringsbolag ger dig en paus på copay en längre preskriptionstid.
Vill du skriva mig en dubbel dos recept? Förklara för din läkare att du behöver kontrollera dina utgifter vård, och om du har större dos du kan dela dina piller på mitten med ett piller splitter och spara pengar genom att göra det. Fördubbling av doseringen av p-piller vanligtvis inte dubbel inte din kostnad-så du sparar. Dessutom måste du fylla på ditt recept hälften så ofta, så du sparar hälften på din copays. Däremot kan inte alla läkemedel delas upp.
2.
2. Shop där recept kommer att bli mindre. Exempelvis Wal-Mart/Sams Club har $ 4 recept på över 400 läkemedel, och $ 10 för en 90 dagars leverans. Andra företag som Target, Kroger, Ralphs och förmodligen några andra har liknande program. K-Mart är lite dyrare, på $ 5, men ändå en ganska bra affär.
Gillar du inte de där stora och upptaget butiker? Sedan är det bara ringa ett par för att se vad kostnaden för din receptbelagda skulle vara. Gå sedan till din egen lokala apotek och be dem att matcha det lägsta priset. Kolla andra närliggande lokala apotek om din nuvarande man inte kommer att matcha priserna på den stora lådan apotek. . . Möjligheten att få en ny kund kan motivera en av dem att möta dina krav
3
3. När du pratar med din apotekare, ställa samma fråga du frågade din läkare-om det finns några billigare alternativ till din nuvarande medicinering. Apotekspersonal arbetar dagligen på kostnadssidan av verksamheten, medan din läkare kan bara inte vet vad skillnaderna är i kostnader mellan alternativen.
4.
4. If du ta en dyrare drog eller flera läkemedel, titta in i en rabatt recept program. Se resurserna nedan för att få tillgång till en av de ledande program som sparar sina genomsnittskonsumenten 48%. Jämför kostnaden för din nuvarande droger kontra kostnaden enligt detta program plus månadsavgiften. Gå med bättre avtal.
5.
5. You kan berättiga till finansiellt stöd. Det finns tre stora webbplatser som hjälper patienter med de höga kostnaderna för receptbelagda läkemedel. Partnerskap för Receptbelagda bistånd, Rx Assist, och behövande medicin. Se avsnittet Resurser för länkar.
6.
6. Gå direkt till ett läkemedelsföretag om bistånd. Titta på din flaska för det exakta namnet på din drog, då google det. Du bör kunna hitta tillverkaren. Gå sedan till NAMI. org att ta reda på hur du når ditt företag. Det finns några läkemedel anges på denna webbplats om du vill prova att kontrollera på det sättet. Kontrollera med företaget att se om den har alla program som kanske kan hjälpa dig.
7.
7. There är statliga stödprogram tillgängliga. Gå till den federala Centers for Medicare och Medicaid och sedan söka efter din stad. Se länken nedan för att komma dit
8
8. You kan gå till en låg kostnad (eller gratis i vissa områden) klinik där du kommer att debiteras på en glidande skala -. . Baserade på din inkomst och betalningsförmåga. Hitta kliniker i ditt område på findahealthcenter. hrsa. gov och needymeds. org -. Eller se länkar i resurs-området

tips och varningar


 • Se e- Hur artikeln för steg och information om "Hur man använder en Tablettdelare. "
 • Om du utforska den statliga /federala stödet alternativet måste du gå till Centers for Medicare och Medicaid hemsida. Länken i avsnittet Resurser kommer att ta dig dit. När du är på plats, välj "Kontakter, vars Organizational Typ:" alternativ och väljer det sista alternativet längst ned på listan, "State Medical Assistance Office. "
 • försiktig med att få ditt recept på nätet. Faktor i din transport och hantering. Dessutom, kolla dina online-apotek i National Association of styrelserna för farmaci vid http://www. nabp. net. Dessa är de enda platserna 100% kontrollerat och certifierat som i enlighet med alla statliga och federala riktlinjer och lagar. Det finns en hel del skumma platser ute.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om läkare ansvar

  Relaterade artiklar


 • Är det säkert att ta sömntabletter under graviditeten?
 • hur aktier du medicin skåp för kallt väder
 • hur lätt snitt smärta efter ett kejsarsnitt
 • klamydia och ryggsmärta
 • hur du håller din julgran från att göra dig sjuk
 • hur man gör hemmagjord mascara
 • hur påverkar missbruk tonåring beteende?
 • hur man kan spara pengar på din receptbelagda läkemedel kostnader
 • hur man gör röda hallonblad te
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com