hur man kommer ihåg när du får ett minne block

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-10
Vad gör du när du inte kommer ihåg ett ord? Det sitter på toppen av tungan, men du kan inte riktigt minnas det ingen roll hur mycket man än försöker. Detta kan vara en frustrerande upplevelse för alla, särskilt om du pratar med någon viktig och du måste förmedla viktig information. Den goda nyheten är ditt kort minne förfaller betyder inte att du har Alzheimers sjukdom. Alla har problem med minnet hämtning från tid till annan. Lyckligtvis finns det ett snabbt sätt att reparera detta problem och hämta det eller de ord du försöker så desperat att föra tankarna.

Du behöver:
recept papper din läkare lämnas till dig när han slutade undersöker dina ögon är allt du behöver för att följa med
. .


1.
När du inte kan komma ihåg, är en av de bästa sätten att lösa detta problem att slappna av din hjärna och börja röra händerna. Handrörelser i en gestikulerande rörelse när du har ett temporärt minne block faktiskt kan hjälpa dig att hämta det eller de ord du blockerar. Vara mest effektiva, bör de gester som du gör med händerna motsvara den typ av ord du försöker hämta. Till exempel, om du försöker komma ihåg namnet på en viss typ av björn, skulle du göra rörelser med händerna som liknar dem som en björn skulle göra med hans klor. Något om fysisk förflyttning av händerna på detta sätt kan bidra till att frigöra minnet vägar som håller dig från att hämta önskat ord.
2.
Intressant nog visade en studie också att människor som gest när de är klara något för andra minnas betydligt mer än de som håller sina händer stilla. En teori till varför detta skulle kunna fungera är att gestikulerar lägger till en rumslig dimension till minne processen utöver den verbala ett. Denna extra rumslig dimension kan ge mer av den information som skall behållas av hjärnan för att förklara eller komma ihåg vad som sades. Gester kan också vara till hjälp att hjälpa människor att organisera minnesinformation bättre vilket gör det lättare att hämta. Detta är mycket användbart när du har en av de stunder du inte kan komma ihåg en viktig godbit av information.
3.
Så nästa gång du har en av dessa "ledande ögonblick" när du inte kan komma ihåg att alla viktiga ord eller namn, börjar röra händerna i en relevant gestikulerande rörelse och se om ordet kommer att tänka på. Försök att använda kraften i gestikulerar när du studerar en ny uppgift eller memorera nytt material. Dessa enkla handrörelser att se så irrelevant kan faktiskt vara mer kraftfull än du tror. Dessa enkla gester kan frigöra viktigt hjärnan signalvägar som kan hjälpa dig att hämta viktig information.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur du håller din julgran från att göra dig sjuk

Relaterade artiklar


 • Hur vet man att smärta i urinblåsan är allvarlig
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • hur man hanterar svanskotan smärta (svanskotan smärta) under graviditeten
 • navelsträngsblod bank
 • hur man kan bli av graviditetsillamående under graviditeten
 • hur man gör röda hallonblad te
 • hur man kan stoppa angina rättsmedel smärta hemma
 • hur man kontrollerar smärta i brösten genom kosten
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • gör relaxer håret falla ut?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com