hur påverkar missbruk tonåring beteende?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-26
Nästan alla tonåringar kommer att utsättas för droger och alkohol någon gång. . Det finns också en rättvis chans som de flesta tonåringar kommer att försöka droger och /eller alkohol minst en gång. Ibland kommer detta att ske av nyfikenhet och andra tider, det kommer att leda till ett allvarligare problem. De flesta tonåringar som försöker droger eller alkohol kommer inte förvänta att utveckla ett missbruksproblem. Men inte ens casual narkotikamissbruk förvandlas till en livshotande missbruk.

Om du misstänker att en tonåring i ditt liv har ett missbruksproblem, finns det många varningstecken du kan leta efter. Minskat intresse för aktiviteter din tonåring en gång hade, en nedgång i skolprestationer, förändringar i relationer såsom uppgivande av en grupp vänner i en annan, ljuga, depression och svår humörsvängningar är alla indikatorer på ett missbruksproblem.

början

I början av ett missbruksproblem får tonåringar uppvisar små förändringar i beteende som verkar vara typiska tonårs eller ungdomar beteende. Dessa kan vara förändringar i vänner, utseende och fritidsaktiviteter. Nu är det dags att prata med din tonåring om missbruk och avgöra om det finns ett underliggande problem. De flesta tonåringar har en benägenhet att upproriskhet men missbruk kommer att intensifieras detta beteende.

Den mest påtagliga tecknet på en tonåring början ett missbruksproblem är radikal förändring som inte kan förklaras. Detta kan vara en förändring i vänner, personlighet eller något annat beteende. Om du har märkt dramatiska förändringar i din tonåring som går bortom typisk tonåring humörsvängningar, kan det vara dags att granska deras beteende djupare.

symptom på framskriden

När tonåringar är mitt uppe i missbruk, är det inte svårt att avgöra det finns ett problem. Det kan finnas en minskning i skolgång, arbete produktionen eller kvaliteten i arbetet. Deras betyg kan börja glida och disciplin problem blir uppenbart. Ökat våld, vredesutbrott temperament, aggression och respektlöst beteende kan observeras. Tonåringar skakar ofta bort ansvar och aktiviteter som de en gång hyste när de har ett missbruksproblem. De kan ägna mindre tid på deras fysiska utseende och grooming eller ändra sitt utseende för att passa in med nya vänner. De får släppa gamla vänner ut mot nya som stödjer deras missbruk och umgås med kända missbrukare.

Mer allvarliga symtom på tonåring missbruk kan innefatta stöld från vänner och familj eller misstänkt upplåning av pengar. Hemlighetsfull beteende som att tillbringa en hel del tid bakom låsta dörrar och ägodelar gömmer tyder också på missbruk i tonåren. Plötslig nervositet eller paranoia kan även observeras.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man får Chasteberry

Relaterade artiklar


 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • navelsträngsblod bank
 • hur man lindra smärta bröst mjölkstockning när flaskmatning din baby
 • hur man sköter om en Preemie
 • hur man gör skott mindre smärtsam
 • hur man kontrollerar smärta i brösten genom kosten
 • hur du håller din julgran från att göra dig sjuk
 • Är det säkert att ta sömntabletter under graviditeten?
 • vad tester kan göras för att se blockerade äggledare?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com