om läkare ansvar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-05-31
En läkares ansvar utöver korrekt fakturering och patient sekretess. En läkare måste ge medkännande, informerade och respektfull behandling till varje patient. De måste upprätthålla lagen och etiken i sitt yrke samtidigt som deras patient bästa möjliga vård

Du behöver:.
Dator med internetuppkoppling
. telefon.
Anteckningar.

Historia

Läkare har tjänat de behov som deras samhällen i tusentals år. Hippokrates är "läkekonstens fader" på grund av hans faktiska och intellektuella bidrag till teori och praktik i medicin. Hans framgångar ledde till att läkareden, som ännu idag används som grund för läkaren ansvar: "jag svär . . . Jag kommer att förskriva regimer för det goda i mina patienter efter min förmåga och min dom och gör aldrig skada någon. Jag kommer inte att ge en dödlig drog med någon om jag frågade inte heller kommer jag föreslå en sådan plan, och på liknande sätt jag inte kommer att ge en kvinna en vagitorium att orsaka en abort Men jag kommer att bevara renheten i mitt liv och min konst. . Jag kommer inte skuren för sten även för patienter hos vilka sjukdomen är uppenbart, jag kommer att lämna denna operation som skall utföras av praktiker, specialister i denna konst. I varje hus där jag kommer jag kommer att gå in bara för bra för mina patienter, hålla mig långt ifrån alla avsiktliga övergrepp att göra och alla förförelse och framför allt från nöjen kärlek med kvinnor eller med män, vare sig de fria eller slavar. Alla som kan komma till min kännedom i utövandet av mitt yrke eller i det dagliga handel med män, som inte borde spridas utomlands, skall jag förtiga och betrakta som osagt. Om jag håller denna ed troget, kan jag njuta av mitt liv och utöva min konst, respekteras av alla män och i alla tider, men om jag vika av från den eller bryta mot den, kan det omvända vara min lott "(citat från PBS. org).

Funktion

Moderna läkare ansvar för bland annat dem som föreskrivs i deras licensieringen, deras ansvarsförsäkring och riktlinjer som fastställts av sin rörelse. Ansvaret för en läkare är att ge medkännande, etiska och korrekt behandling för patienterna.
Förhållandet mellan en patient och hennes läkare måste bygga på förtroende. Journaler kan inte delas med någon annan utan patientens uttryckliga godkännande inte är beställda av en domstol domstol. En läkare måste kunna höra allt en patient säger utan dom. En läkare måste kunna avstå medicinsk rådgivning, medicinsk rekommendationer och sjukvård utan dosering personligt omdöme eller angrepp på patienten.
I fall av misstänkt missbruk (barn eller makar), kan läkaren skicka patienten till akuten där duktiga socialarbetare får utvärdera problemet. En läkare kan, från fall till fall, märker vissa mönster som tyder missbruk och kan berätta om övergreppen för barnskyddande Tjänster för undersökning.

Typer

Det åligger varje läkare att vara behörig inom det valda specialitet. Nya rapporter och studier publiceras varje månad. Läkare måste hålla sig ajour i sin medicinska kunskap med avseende på vård och behandling i medicinska tillstånd.
Läkare bör prenumerera på medicinska tidskrifter och hänvisa till American Medical Associations hemsida för de senaste rönen när det gäller receptbelagda läkemedel, allergiska reaktioner och förslag behandling. Läkare inte längre förskriva antibiotika för att förebygga sekundära infektioner om ingen sekundär infektion finns, är till stor del på grund av många infektioner nu resistenta mot antibiotika på grund av deras över-recept. Utan att stanna nuvarande, kan en läkare fortsätta att förskriva onödiga mediciner.

Överväganden

Alla patienter ska behandlas lika utan bias för ålder, ras, kön, religiös eller politisk tillhörighet. En läkare ansvar är att patienten, inte någon annan. Läkare bör också arbeta på sin sociala kompetens i syfte att undvika upptagna abrupt, oförskämd eller nedlåtande. En läkare med utvecklad kommunikativ förmåga kommer att bättre kunna lyssna till deras patienter och leverera deras råd och medicinsk kompetens på ett bättre sätt.
Läkare måste kunna behandla sina patienters känslor och åsikter på allvar. De måste också vara lyhörda och respektera sina patienters uppfattningar och rädslor. En läkare ska aldrig undanhålla information eller tillgripa mycket tekniska jargong att en patient inte kan förstå.

Missuppfattningar

Läkare måste övervinna missuppfattning att de alla är gudalik i sina attityder och otillgängligt. En läkare bör patientens partner och förtrogna. Medan en läkare måste upprätthålla gränserna, inklusive några flirta, trakasserier eller oetiskt beteende bör han vara en patients betrodda rådgivare.
Detta förhållande underlättas av läkare som kommer att diskutera en patients alternativ avslöja fördelar och kostnader och att hjälpa patienten att förstå exakt vad kuren de väljer själva. Läkaren bör aldrig göra val för patienten utan deras medgivande. Läkare bör också arbeta med varandra, vare sig patienten söker ett andra utlåtande eller hänvisas till en specialist.

Fördelar

Förstå en läkare ansvar fördelar läkaren och hans patienter. Genom att erbjuda utbildade, medkännande och respektfull vård i en atmosfär som lovar sekretess och informerat samtycke, kommer läkaren att kunna behandla sina patienter mer effektivt.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan hjälpa ett barn sätter i kontaktlinser

Relaterade artiklar


 • hur lätt snitt smärta efter ett kejsarsnitt
 • hur man hanterar svanskotan smärta (svanskotan smärta) under graviditeten
 • Hur fungerar en infektion startar?
 • hur påverkar missbruk tonåring beteende?
 • hur man gör röda hallonblad te
 • hur du får din röst tillbaka och behandla laryngit
 • hur du gör din egen mineralsmink
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
 • om läkare ansvar
 • hur man kan bli av graviditetsillamående under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com