om navelsträngsblod bank & stamceller

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-05-11
Fråga vilken blivande mamman och hon kommer att säga att hon ofta får information om "navelsträngsblod bank", en process som kommer att tillåta henne att behålla sitt barns umbilical celler sladd stamceller. För att avgöra för eller emot navelsträngsblod bank, räknar med föräldrar behöver känna till nytta, risker och kostnader förknippade med att bevara navelsträngsblod

Historia

navelsträngsblod bank går tillbaka till 1974 då upptäckten av stamceller i navelsträngsblod rapporterades första gången. År 1988 var den första lyckade transplantationen av navelsträngsblod används för att odla nya blodceller i en sex-årig pojke med en blodsjukdom. Navelsträngsblod kansli grundades i Arizona 1992. År 1998 forskare upptäckte att navelsträngsblod kan bevaras i mer än 15 år. År 2005 den amerikanska kongressen antog nationell lagstiftning navelsträngsblod för första gången. Dessa lagar förespråkade utbildning av gravida kvinnor om fördelarna med navelsträngsblod bank. För närvarande pågår forskning i mer potential användningsområden för stamceller som finns i navelsträngsblod, inklusive behandling av diabetes och vuxna blodsjukdomar.

Funktion

navelsträngsblod innehåller mångsidiga stamceller kan växa in i blod-celler . Dessa kan användas för att behandla leukemi, lymfom, röd avvikelser cell och andra blodsjukdomar. Om en gravid mamma är intresserad av navelsträngsblod bank, blodet skördas direkt efter förlossningen och moderkakan. Navelsträngen kläms fast och blodet samlas med en spruta eller allvar väska. Detta orsakar inget obehag för mor eller barn. Blodet sedan lagras för transport till bank-anläggning, där den är frusen och använda senare.

Fördelar

stamceller i bankas navelsträngsblod har unika fördelar jämfört med andra källor för stamceller, som benmärg , eftersom de är så omogna. Patienter som får sladd blodstamceller är på en mycket lägre risk att utveckla graft versus host disease än de som får benmärgstransplantation. Detta innebär att det är mycket lättare att hitta en match för patienten som behöver en transplantation, även när du använder offentliga navelsträngsblod banker. Matcher mellan familjemedlemmar är ännu mera sannolikt, vilket gör att private banking navelsträngsblod populär bland dem som har råd.

Typer

finns två sätt att bank navelsträngsblod. Privat navelsträngsblod bank är en tjänst som en bebis föräldrar betalar för som tillåter dem att bankens barnets navelsträngsblod för sin familj att använda. De betalar en årlig avgift för förvaring av navelsträngsblod, och om någon i deras familj är i behov av stamcellstransplantationer, blodet tillgänglig. Offentliga navelsträngsblod bank görs på en donation basis. Blodet går till en offentlig blodbanken där det lagras tills någon som behöver navelsträngsblod och är en match för givare blod hittas.

Överväganden

Medicinskt sett finns det ingen anledning att inte banken barnets navelsträngsblod . Det medför några risker för mor eller barn och kan ge viktig medicinsk hjälp i framtiden. Men för att delta i navelsträngsblod bank, måste en mamma leverera på ett sjukhus som kommer att samla och överföra blodet. De som är intresserade av privata navelsträngsblod bank måste vara beredd att betala för tjänsten. De flesta bankerna tar ut avgifter en samling avgift, vilken vanligtvis mellan $ 1. 000 och $ 1,500, och en årlig förvaringsavgift, vilket är typiskt omkring $ 100 per år.

Expert Insight

Så är navelsträngsblod bank värt kostnaden? Det är om någon i din familj hamnar behöver det. Familjer med en medicinsk historia av sjukdomar som kan behandlas med en stamcellstransplantation borde ge det allvarligt övervägande. Däremot American Academy of Pediatrics inte officiellt rekommendera att föräldrar lagra navelsträngsblod för eget bruk i framtiden, eftersom chansen för att behöva den till lågt för att motivera bekostnad. Kanske ett bättre alternativ skulle vara att delta som givare, blir så mer navelsträngsblod är tillgängliga för allmänheten.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kommer ihåg när du får ett minne block

Relaterade artiklar


 • hur att lindra smärta i brösten med huskurer
 • hur lätt snitt smärta efter ett kejsarsnitt
 • Hur vet man att smärta i urinblåsan är allvarlig
 • hur man kan bli av graviditetsillamående under graviditeten
 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten
 • hur man gör röda hallonblad te
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • Hur identifiera orsaken till smärta i brösten
 • Så för att lindra smärta från en halsont
 • hur man smyga in aktiviteter hjärnan bygga hela dagen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com