vad är det bästa sättet att ta bort oönskat hår?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-12
Överskott av hår är en sak som de flesta kvinnor (och även en del män) är en olägenhet och mycket obekvämt. Lyckligtvis numera finns det otaliga sätt att bli av med oönskat hår, oavsett om du har bråttom eller har tid. Från fasta behandlingar till tillfälliga behandlingar, människor har oändliga möjligheter i dessa dagar

Förebyggande /Lösning

Elektrolys är kanske det bästa sättet att ta bort oönskad hårväxt, eftersom det är det enda sättet som är permanent. Denna process är dyr dock, och kan kräva många möten med en läkare. Med elektrolys, är en smäcker metall sond in i hårsäckarna. Sedan skickar sonden el till hårsäcken, vilket skadar de områden som växer hår. Dessa skador orsakar hårstrån upphör växer i området.

Expert Insight

Om elektrolys är för dyr eller tidskrävande för dig, kanske du bör överväga hårborttagning med vax. Vaxning kan vara smärtsamt, och du måste växa ditt hår (till minst sex millimeter) för ett par veckor innan du kan få förfarandet gjort, för håret måste vara tillräckligt lång för att vaxet att gripa tag. Med denna process är varmt vax fördelas jämnt över området där hårborttagning är önskas, i samma riktning som håret växer. Sedan, med hjälp vaxning remsor, är vaxet snabbt drog i motsatt riktning mot hårväxten, som jänkarna hårstråna ut.

Överväganden

En hel del människor inte har tid att vänta ett par veckor på håret att växa ut tillräckligt länge för att vara vaxad. Därför rakning är ett snabbt, billigt och oftast smärtfri process (om du inte skär dig av misstag, förstås). Rakning är inte så långvarig som vaxar men eftersom det bara skär hår från ytan av huden i stället för att dra ut den från roten. Före rakning, se till att tillämpa rakkräm eller någon annan typ av fuktighetskräm (detta hjälper rakhyveln flytta över huden mjukt).

Teorier /Spekulationer

Även om detta inte är tekniskt hårborttagning, många människor blekmedel oönskad hårväxt (särskilt på armar) för att göra det mindre uppenbart och märkbara. Blekning är också vanligt sker på ansiktshår och hårstråna på halsen. Det finns många blekmedel säljs till drugstore (som Sally Hansen blekmedel grädde) som är gjorda för detta ändamål.

Varning

Om du funderar på att skaffa elektrolys för permanent hårborttagning, är det en bra idé att undersöka kostnaderna förväg. Förfarandet kan vara mycket lång och kräver många separata möten. Singel sessioner av elektrolys kan ofta upp till $ 70, och kom ihåg att du måste ha många!

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om navelsträngsblod bank & stamceller

Relaterade artiklar


 • Hur identifiera orsaken till smärta i brösten
 • hur man kan bli av graviditetsillamående under graviditeten
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • hur man kommer ihåg när du får ett minne block
 • vad är det bästa sättet att ta bort oönskat hår?
 • gör relaxer håret falla ut?
 • hur man tar svullnad och smärta ur ett bi eller getingstick
 • Så för att lindra smärta från en halsont
 • hur man gör röda hallonblad te
 • hur lätt snitt smärta efter ett kejsarsnitt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com