Hur ofta ska du tvätta händerna?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-20
När dagarna blir livligare är det lätt att glömma att tvätta våra händer. Men det är många gånger en tid du ska spendera minst 30 sekunder skura och gnugga händerna och naglarna med vatten och tvål. Eliminera skadliga bakterier och bakterier kommer att hålla dig vara friskare och minska mängden av bakterier du sprida vidare till andra. Om du inte tvätta händerna när varje badrum besöket och hand-skyddade nyser, tar en stund att gå diska innan du läser denna artikel

Tidsplan

En bra handtvätt bör ske ett flertal gånger om dagen. Efter att ha använt toaletten, hosta in din hand, torka bort en droppande näsa och efter hantering ett husdjur är överst på listan. Var noga med att också tvätta upp efter att ha tillbringat tid i den offentliga trycka kundvagnar, röra allmän dörrknoppar eller läsa tidningar gemenskap i läkarmottagningen. Använda offentliga toaletter att tvätta när du är ute på stan, men kom ihåg att öppna dörren, slå på vattnet eller spola toaletten med armbåge knuff, eller en pappershandduk i hand.

Funktioner

En komplett handtvätt måste omfatta både vatten och tvål, och varar i minst 30 sekunder. Längre är bättre. En snabb skölj med varmt vatten kommer inte att göra något för att döda skadliga bakterier eller bakterier som lurar under naglarna eller i sprickor i händerna.

Missuppfattningar

med hjälp av gemenskapens badrum eller kökshandduk i ditt hem är faktiskt väldigt ohygieniska. Återstående baciller och bakterier suddas på handduken gång på gång, och sedan hämtas upp av nästa användare. Om du vill ha handdukar tyg hand i ditt hem, erbjuder en ny handduk varje handtvätt. Det mest hygieniska alternativet för handtorkning hemma är att använda pappershanddukar, samt förfoga över dem i soporna när du är klar.

Överväganden

Frekvent handtvätt kan leda till att huden för att få torr, skrovlig och spricka. Använd en återfuktande tvål, och efter dina händer är torra, tillämpa en återfuktande handkräm. Om du använder alkoholbaserade rengöringsmedel gel handen genom hela dagen, se till att följa upp en ordentlig vatten och tvål tvätt, och handkräm. Genom att ta bort dessa element, är du mindre risk att bli sjuk eller sprida bakterier andra. En renare, hälsosammare livsstil kommer att leda till frekventa hand tvättar.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:om infertila män

Relaterade artiklar


 • Hur vet man att smärta i urinblåsan är allvarlig
 • om brännskador
 • hur man dricka mer vatten för bättre hälsa
 • Hur slår håret grått?
 • hur man kan förebygga, undvika & behandla influensan
 • vad män bör veta om klimakteriet
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
 • hur är kistor gjorda?
 • Är det säkert att ta sömntabletter under graviditeten?
 • Hur sova på en bra madrass främja god hälsa?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com