funktion i ryggmärgen

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-28
Ryggmärgen är en del av det centrala nervsystemet. Det är en bunt av nerver som passerar genom benen av ryggkotorna ner ryggen. Det skickar förnimmelser att hjärnan från kroppen, och återgår motorn kommandon till olika delar av kroppen. Ryggmärgen har en central roll i reflexer och i det autonoma nervsystemet

Geografi

En. tvärsnitt av ryggmärgen avslöjar en butterfly-formad regionen av grå substans. Omger den grå massan är vit materia. Den grå massan utgörs av nervceller och den vita substansen av myelin-mantel neuronala skrifter som innehåller sensoriska-och motoriska nervceller. Alla sensoriska kontrakt resa upp mot hjärnan och kallas "afferenta banor. " Alla motorfordon skrifter resa ner från hjärnan och kallas "från hjärnan banor. "

Fördelar

Förutom att förmedla information till hjärnan och skickar kommandon till kroppen, ryggmärgen även ansvarig för de reflexer. En reflex är en inbyggd reaktion på farliga stimulanser, vilket gör att kroppen reagerar snabbare än den skulle om uppgifterna hade att resa till hjärnan tänkt på och sedan åka tillbaka till kroppen. Rycka tillbaka handen från en källa av smärta omedelbart är exempel på en reflex.

Funktion

reflex båge är vägen av nerver genom ryggmärgen som gör reflexer att arbeta. Det första steget i en reflex båge är stimulering av en receptor nerv. Receptor nerver kan känna stark värme, kyla, tryck eller över-stretching av en muskel. Det sensoriska neuron skickar impulser till ryggmärgen. Beroende på reflexen stimuleras, att sensoriska nerver ansluts direkt med motor eller körtelvävnad nerv, eller går genom en mellanliggande nerv-och sedan till motorn eller glandulär nerv. Att nervsignaler muskler eller körtlar reagera.

Typer

finns flera typer av reflexer att resa genom ryggmärgen. Visceral reflexer kontrollen hjärtmuskeln, körtlar och organ. Somatisk reflexer kontrollera ofrivilliga rörelser av skelettmuskulaturen. Medfödda reflexer de som en organism har vid födseln. Förvärvade reflexer konditioneras genom repetition och omfatta komplicerade lärt motor mönster.

Överväganden

Den inneboende somatiska reflexer de biologiskt programmerade in på organism att skydda den från skada. Sträckan reflex reglerar muskeln längd. Om en muskel är alltför utsträckt, den stretchreflexen tvingar den att kontraktet i ett försök att förhindra att muskeln från att rycka. En liknande reflex är senreflexer, vilket förhindrar en sena från att producera tillräckligt med spänning att bryta. Det senreflexer är vad som orsakar en person som försöker hålla upp alltför stor vikt att plötsligt förlora styrka och släpp den. Det återkalla reflex är en reflex som gör att kroppen Ryck bort från en smärtsam stimulus, som driver med tillbaka foten när en tå är stubbed. Reflexen som arbetar med återkalla reflex är de korsade extensor reflex. När återkalla reflex aktiveras i benet som upplevde smärta, är de korsade extensor reflex som gör det andra benet stelna att hindra personen från falla.

Betydelse

ryggmärgen ger upphov till autonoma nervsystemet (ANS). ANS ansvarar för sympatiska och parasympatiska nervsystemet. Det sympatiska nervsystemet är ansvarig för "kamp eller flykt" reaktion i kroppen. Det drar blod från matsmältningssystemet och skickar det till musklerna, får hjärtat att slå hårdare och eleverna att vidga. Det parasympatiska nervsystemet har den motsatta funktionen, och ansvarar för "vila och smälta. " Den bromsar hjärtfrekvensen, flyttar blod till matsmältningen och är också involverat i produktion erektioner hos män.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man förhindrar självmord när det händer live på nätet

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med navelsträngsblod bank?
 • hur man köper en medicinsk varning armband
 • om brännskador
 • Så för att lindra smärta från en halsont
 • orsak till kvinnlig håravfall
 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten
 • hur man ska leva till ålder 81 och förbli frisk
 • hur man kan spara pengar på din receptbelagda läkemedel kostnader
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • hur man får det bästa av din läkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com