hur du spårar ägglossning genom att kartlägga din basala kroppstemperatur

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-25
Grattis! Du har beslutat att bilda familj! Även "försöka" att bli gravid kan vara hälften så kul, mest kvinnor (och kanske några män) som är redo att få barn, vill att det ska gå så snabbt och enkelt som möjligt. Att göra lite forskning på hur din kropp fungerar och vad du kan göra för att optimera sin fulla potential kommer att hjälpa dig enormt under denna resa. Spåra din ägglossning genom att kartlägga din basala kroppstemperatur (BBT) är en bra ställe att börja. Din basala kroppstemperatur är den lägsta temperatur uppnås genom kroppen under resten (vanligtvis sömn) eller din kropp temperatur först på morgonen innan stiger, rör sig, äta eller ens sett! Att veta om du har ägglossning finns nyckeln till att få gravid snabbt, och skapa en BBT diagram kommer att säga just det. . . Din dag ägglossning. Så, låt oss komma igång

Du behöver:.
Termometer
Basal kroppstemperatur diagram.


1.
Först kommer du behöver för att komma förberedd. De material som du behöver för att kartlägga din BBT är ganska enkel och billig. Naturligtvis, eftersom du kommer att ta dig basala kroppstemperaturen, behöver du en termometer. Du kan köpa en basal temperatur termometern för under $ 10. 00, eller kan du använda en termometer som du redan ha. Det viktiga är att är åtgärder temperaturen till. Tio grader. Du behöver också ett diagram som visar din spektrum av temperaturer längs dagar i din cykel. Nu kan du gör din egen karta, men internet har rika resurser för dem som vill göra diagram lättare. Kontrollera de resurser som nedan finns en länk till en utskriftsvänlig BBT diagram och även länkar till ett par webbplatser som tillåter dig att kartlägga on-line.
2.
Nu när du är redo att gå, låt oss förstå lite om hur allt detta BBT funkar. Din menscykel är uppdelad i två steg: follikelfas och i lutealfas. Det follikelfas är tiden före ägglossningen. Östrogen spelar en viktig roll under denna tid och din temperatur brukar vara något svalare än under lutealfas, tiden efter ägglossningen, när progesteron tar vid. Detta är känt som ett bifasiskt mönster.
Så kan du se varför kartlägga din BBT skulle vara bra. Det hjälper dig identifiera när du har ägglossning genom att visa dig när din temperatur stiger en aning och stannar förhöjda
3.
Nu är det dags att ta temperaturen! (Vi kallar denna temperatur för korta. ) Det är bäst att börja BBT diagram på cykel dag ett (CD1) eller den första dagen du har en äkta röd menstruation. Ta din temperatur först på morgonen innan du gör något annat (dvs din larmet går och du tar tag i termometern). Ta inte en klunk vatten, kyss din man tala, osv tills du har temped. När du har din läsning, spela in den på sjökortet. Tips: Om du har en termometer som håller en historik kan du TEMP och sedan gå tillbaka till sängs och spela in det senare. Detta är särskilt användbart på helgerna, eftersom. . . . .

4.
Du måste temp vid samma tidpunkt varje dag. Det stämmer. Om du går upp kl 5 att bli redo för arbete under veckan, måste du gå upp (eller åtminstone kortfattat vakna) vid 05:00 på helgen också. Detta är nödvändigt för att få en konsekvent och korrekt bild av din dagliga temperaturer.
5.
Håll BBT under flera cykler i syfte att upptäcka ett mönster i ägglossningen. Huvudregeln är att du har ägglossning när temperaturen stiger 0,2 grader högre temperatur något från tidigare 6 dagar, och den förblir förhöjda i minst 3 dagar i följd. Observera dag detta inträffar på varje diagram. Detta kommer att ge dig en uppfattning om den dagen du normalt har ägglossning. Är det viktigt att ha samlag vid ägglossningen. Allt från ett par dagar före till ca 24 timmar efter ägglossning dina mest fertila tid
6
Tyvärr, diagram du basala kroppstemperaturen bara talar om dig när du har ägglossning. . Det gör det t förutsäga ägglossning. Så det är väldigt viktigt att använda information från tidigare diagram att hjälpa till när det kommer till timing samlag. Att maximera dina chanser att bli gravid, är det bäst att använda BBT kartlägga tillsammans med andra metoder fertilitet medvetenhet, till exempel spåra ditt livmoderhalssekret. (Se Resurser nedan för mer information) Så, nu när du är utrustad med mer information, är det tidsinställda att komma igång på resan till föräldraskap. Lycka till!


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur är navelsträngsblod transplanteras?

Relaterade artiklar


 • hur är kistor gjorda?
 • om Alzheimers sjukdom och död i familjen
 • hur aktier du medicin skåp för kallt väder
 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten
 • om lagrad energi i kroppen
 • hur du håller din julgran från att göra dig sjuk
 • hur man lindra halsont
 • hur man kan hjälpa ett barn sätter i kontaktlinser
 • vilket är det bästa uppvärmd ögonfransböjaren?
 • Är det säkert att måla när du är gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com