hur man förhindrar självmord när det händer live på nätet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-28
Rippade direkt från rubrikerna en tonårspojke begått självmord framför en levande publik internet. Hälften av publiken jublade pojken på, medan andra försökte övertala honom ur det. Det var mer än 10 timmar efter tonåren ursprungliga hotet att polisen anlände hitta honom död. Hans död var förebyggas? . Här är vad man ska göra om du befinner dig ett vittne till online-hot om självmord

Du behöver:.
Förmågan att skriva
Förmåga att ringa ett telefonnummer.


1.
Först av allt vill jag lägga SKAM där det hör hemma. Till de människor som jublade här grabben på, sicken du verkligen mig. Jag hoppas att hans dödsfall ligger tung på era hjärtan under en mycket lång tid. För de som var anständig nog att försöka prata honom ur det, här är några extra steg som behövde vidtas. När alla andra att internet är fylld av miljontals människor och om du inte redan har stött på en självmordsbenägen person som du förmodligen kommer en dag. Här är hur du kan hjälpa den personen.
2.
I nyheten när det blev berättat att denna tonåring tog livet av sig live via webbkamera. I det läget var det väldigt lätt att avgöra om personen var allvarligt. I chatrum och anslagstavlor det är inte alltid så lätt att berätta. Om du tycker även personen kan vara allvarligt ditt första steg borde vara att fråga om de vill prata om vad som är stör dem. Om de gör, lyssna läsa /noga och om möjligt erbjuda alternativa lösningar. Om det är en problem som inte har en omedelbar lösning försiktigt påpeka hur mycket det liv och situationer kan ändras från dag till dag. Förklara att själva tiden kan vara svaret. Detta gäller särskilt för tonåringar som ofta känns som om de och endast de lider i en värld som alla sina egna och som ingen annan förstår.
3.
Om de öppet diskuterar sina problem, erbjuda dem liknande studier som du har gått igenom och hur det vände sig för dig. Om de fortsätter att vara negativ och hålla hotar att göra sig själva skada. Det är dags att inta en mer kraftfull strategi. Ring 911 och ge operatören så mycket information om situationen och var personen som du kan. Om du vet vad den personens liv i att använda internet hitta kontaktnummer för att statens polis och ringa dem och ge dem så mycket information som du kan. Vid behov kan ge polisen eller 911 aktören webbadress där hotet sker.
4.
Om du är rädd för att ringa polisen av rädsla för att personen inte allvarliga Du kan också be den suicidala personen (eller göra det själv) att kontakta en nationell självmord het linje på 1-800-SUICIDE (784-2. 433) eller 1-800-273-TALK (8. 255). Om du ringer dessa nummer förklara situationen för de rådgivare och ge dem webbadressen till var man kan hitta den suicidala personen. Bo i chattrummet och fortsätter att försöka trösta personen till dess rådgivare anländer för att ta över.
5.
Låt aldrig ilska eller frustration att komma igenom i ditt skrivande. Om du känner att du inte kan fortsätta att vara positiva och hjälpsamma till personen, kopiera och spara hela konversationen, ringa en kurator eller polisen ge dem plats på webben och att myndigheterna kan hantera det. Det värsta du kan göra är uttrycka misstro eller uppmuntran att begå självmord.
6.
Nästa värsta du kan göra är ingenting. Självmord kan förebyggas. Om du befinner dig i denna situation, ta dig tid att ringa ett samtal. Du kan rädda någons liv.
7.
Långsiktig depression kan vara mycket allvarliga och inte söker hjälp för dig själv eller hjälpa någon annan att söka hjälp kan få ödesdigra konsekvenser. Samtidigt som en tonåring gör vissa depression verkar nästan normala om du eller någon du känner känner att de har arbetat med depression i 2 veckor eller mer jag uppmuntra er, eller föreslå dig att uppmuntra dem att söka medicinsk hjälp för sin depression innan det blir ett problem tillräckligt allvarliga för att leda till tragedi.

tips och varningar


 • Om du ser något sånt här som händer online tveka inte att ringa 911, är det en nödsituation!
 • Tala om för allt du vet om hur de kan vända sig till rätt lokala myndigheterna. Särskilt om man A /S /L /ED personen. (Ålder /kön /plats)
 • Ge dem adressen så att de kan lokalisera där personen är och få hjälp dem så fort som möjligt.


 • Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Vad gör din sovställning säger om dig?

  Relaterade artiklar


 • hur man kan bota hicka
 • Hur utvecklas en abscess?
 • gör relaxer håret falla ut?
 • hur man gör en bärare för ditt barns "EpiPen
 • orsak till kvinnlig håravfall
 • hur man gör hemmagjord mascara
 • hur du får din röst tillbaka och behandla laryngit
 • Hur ofta ska du tvätta händerna?
 • vad är röntgen för?
 • hur man ska leva till ålder 81 och förbli frisk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com