hur man håller en hjärna skarp samtidigt njuta av en favorit hobby

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-27
Är du trött på leta efter ett namn? Vill du komma ihåg var du gömt bilen första gången du skannar parkeringen? Önskar att du kunde gräva upp ett viktigt minne utan kämpar för att hitta den? Du kan-och du kommer inte att behöva ta droger eller registrera dig för radikal terapi att göra jobbet. Vetenskapliga tungviktare som Dana Foundation, Johns Hopkins "Mind /Brain Institute, Duke University Medical Center och vetenskapliga publikationer som tidning Gerontologi och New England Journal of Medicine är överens: Hemligheten bakom ett ungdomligt hjärnan är lika enkelt som att få kreativt och gör vad du älskar att göra. Översättning? Seniorer som utövar sin favorit hobby stå en mycket bättre chans att förbättra sin mentala skärpan. Vill driva din hjärna på högvarv? Här är hur
1.
Accepterar det faktum att fritidsintressen är brain-byggare. Fritidsintressen är lustfyllt. De flygande start kemiska förändringar i hjärnan som utlöser fantasin och hjälpa oss att lösa problem. I ett nötskal, påverkar din favorit hobby hur din hjärnvågor fungerar, så inte bara kommer ditt sinne att arbeta mer effektivt samtidigt som du njuter av verksamheten, men din hjärnvågor kommer att fortsätta att bete sig på det sättet efter att du lagt ner projektet. Namnge hobby och du ser relationen. Behöver du en finansiell lösning? Gå bort från checkhäfte och starta symaskinen. Familj problem? Ta din decoy-carving utrustning och mull dina alternativ. Endorfiner översvämma hjärnan när det är engagerade i trevliga aktiviteter, så svaren du söker på vardagliga problem inte bara kommer fram, kommer de översvämningar in i hjärnan och vara mer innovativa än någonsin.
2.

Stäng av TV. Visste ni TV bedövar sinnena, sätta ditt nerver och synapser hjärna till tupplur läge? Är du medveten om att TV morphs fåtölj surfare i information-absorberande zombies? Titta röret tillräckligt och din förmåga att lösa problem kan vara allvarligt försämras. Detta leder till glömska och minne problem. Avvänja dig av tv och ersätta en aktuell hobby eller en som du har inte tagits upp i flera år. Gör inga misstag: Med tanke på våra nationella beroende av TV, detta är inte lätt, men utbetalningen kommer att vara värt besväret. Som en bonus kommer du att upptäcka att du inte tappar mycket av att såpoperan storyline genom att hoppa över ett par dagar.
3.
Överraska dig själv genom att tillfredsställa en livslång dröm. Har du alltid velat spela ett instrument? Har du drömt om att vara en kaka Utsmyckning-diva? Tänkte på hur Scrabble u00AE skulle vara ett roligt spel att spela konkurrenskraftigt? Hoppa rätt i. Det finns gott om forskning som stöder teorin att en ny hobby ökar hjärnans aktivitet ännu mer än ett gammalt. Ny information och utmaningar tryck sinnet i överväxel och stimulans utdelning. Det finns ingen anledning att använda pengar som en ursäkt att skjuta upp försöker med en ny hobby, heller. Du hittar massor av böcker och webbplatser tillgängliga för att vägleda nya hobby i den riktning de vill gå-plus massor av billiga klasser på gymnasieskolor och högre centra. Lägga till några nya vänner till mixen är grädde på moset.
4.
Berätta historier med din hobby. Alzheimers Australien, ett nyhetsbrev som ges ut down under, listor berättande som ett av de bästa sätten att stimulera den mogna hjärnan. Hobbies berätta underbara historier. Ta upp quiltning, Crewel eller maskinbroderi och foder din fantasi. Förutom att berätta din egen märkliga historia via dina projekt kommer du se en ökning i uppmärksamhet och fokus och samtidigt stimulera dina känslor och utlöser minnen-som alla får hjärnan synapser sprakande. Bildspråket uppmanar vi att plaska i gamla eller nya hobbyer erbjuder denna gåva. Räkna med dagligen-ibland timme-doser av glädje-inducerande hormoner och nöje
5
Hjälp dig själv striden stress och frustration. . . Till skillnad från de beteenden hos unga hobby, visar mognad. Borta är de dagar att gå bort från ett projekt som inte är Jelling eller överge den för alltid ur frustration. Hobbies hjälpa seniorer njuta av tålamod de har utvecklats över tiden. De hjälper till att stärka tron på att när vi återvänder till uppgiften, vi har ett nytt perspektiv. Med tro på positiva resultat kommer att hålla dig från att pressa sig själv obevekligt, svarvning ett arbete av kärlek i ett objekt av irritation. Du kommer att acceptera det faktum att lösningar på alla typer av dilemman kommer att finnas i dina kreativa uttryck, kommer att utvecklas på sina egna tidtabeller och kommer ofta leda till upplevelser som överträffar dina vildaste förväntningar.
6.

Stjäla barnbarnets datorspel. Visst, du har bemästrat att skicka ut mail med JPEG bilagor, och du stolt över att vara den enda ledande på blocket som ägnar en del av dagen för att Google-Ing din hjärna ut. Nu, för att använda forskning som utvecklats av israeliska forskare ta det till nästa nivå. Deras studie-där 121 volontärer åldrarna 50 och uppåt används ett spel som heter MindFit att vässa sina Återkallande och information-lagring färdigheter-gav spektakulära resultat. Statistiskt signifikant förbättring i fysisk korta minne, inlärning och fokus fanns i varje MindFit game-spelare. Det finns ingen anledning att börja shoppa heller. Det finns en god chans att du har tillgång till ett barn som skulle vara glada att visa hur du konkurrera med de stora barnen använder sin konsol och stash av spel. Gör dig själv en tjänst och fråga. Vi bör sluta med en varning: Seniorer vars ungdomar förvandla dem till mördare videospel konkurrenter riskerar att ges äran av "coolaste moster, morbror, farförälder eller granne på planeten. " Ditt jobb är att acceptera kronan med tacksamhet och ödmjukhet!


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan minska svullnader under ögonen

Relaterade artiklar


 • hur man lindra smärta bröst mjölkstockning när flaskmatning din baby
 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten
 • hur att lindra smärta i brösten med huskurer
 • gör relaxer håret falla ut?
 • hur man kan minska hushållens allergener
 • När ska gå till en fertilitetsklinik
 • hur man köper en medicinsk varning armband
 • om rapning en baby
 • bästa medicinska webbsajter
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com