hur man kan förebygga, undvika & behandla influensan

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-06
Symptomen på influensa är

* feber (ofta hög)
* huvudvärk
* trötthet (kan extrema)
* hosta
* ont i halsen
* rinnande eller täppt näsa
* värk i kroppen
* diarré och kräkningar (vanligare bland barn än vuxna)

Ingen tycker om att vara sjuk. Så förebyggande är ditt bästa försvar mot influensavirus. Ett bra sätt att undvika att få influensa är genom att ta med influensa skott. Vem ska få influensa vaccin? Det finns flera sätt att bidra till att undvika influensan också. Enkel handtvätt och att undvika kontakt med någon som influensa. Trots att det finns ingen bot för influensan kan du lindra symptomen

Du behöver:
ett influensavaccin
. Tvål.
Kleenex.
Kycklingsoppa.
Paracetamol eller ibuprofen.
Vicks VapoRub.
Halls halstabletter.
Saltlösning.


1.
Första raden i förebyggande mot influensa är influensan skott. Den innehåller ett inaktiverat vaccin som dödade virus. Skottet ges vanligtvis i den arm. Eftersom dessa virus i vaccinet är inaktiverat, kommer skottet inte orsaka att du få influensa, men det kommer att ge din kropp utveckla antikroppar är nödvändiga för att avvärja de influensavirus. Förvänta armen för att vara öm i flera dagar efter att ha fått vaccinet.
2.
Vem ska få influensa skjuten? Lärare, vårdpersonal, gravida, alla som en kronisk sjukdom, barn 6 månader och 19 år vem som helst som lever en person med hög risk.

Vem bör inte få influensa skjuten? Någon som haft en dålig reaktion på en influensa vaccin. Om du är allergisk mot ägg. Om du har haft Guillain-Barrés syndrom efter att få influensa skott. Och ta inte med influensa skott om du kör en feber.
3.
två följande stegen är sätt att undvika att få influensavirus. Tvätta händerna. Ofta är influensavirus sprids genom direkt kontakt såsom att dela drycker. De influensavirus kan också spridas genom indirekt kontakt, t. ex. när någon som av influensa nyser på hans eller hennes händer och sedan rör vid saker som dörrknoppar. Eftersom bakterierna kan leva där i timmar, och ibland även dagar-bara att plockas upp av en intet ont anande person. Tvätta händerna ofta kan minska baciller.
4.
När du nyser eller hostar, kom ihåg att täcka näsa och mun med vävnaden, inte händerna. Använda händerna kan bokstavligen har du håller på baciller, redo att vidarebefordra dem med någon. En vävnad kan hämta bakterierna och hålla alla i säkerhet sätt . . . Se bara till att kasta ut den omedelbart och tvätta händerna.
5.
Om du råkar få influensa det finns flera sätt att minska effekterna. Det finns antivirala läkemedel som får minska effekterna av influensavirus. Antivirala läkemedel måste användas inom de första 12-48 timmarna efter debut av influensaliknande symtom. Amantadin, Rimantadine, Zanamivir och Oseltamivir har blivit godkänd för att behandla influensavirus. Alla fyra läkemedel kan minska varaktigheten av influensa med ungefär en dag om de tas inom 2 dagar när symtomen börjar. De fyra droger skiljer sig åt i biverkningar.
6.
Om du får influensan stanna hemma och vila mycket. De första 5 dagarna är när du är smittsamma. Håll dig hydratiserats, drick mycket vatten, fruktjuice, sportdrycker och klara soppor (som kyckling soppa).
7.
Driver du feber eller blev smärta och värk? Behandla feber och värk med över receptfria läkemedel såsom paracetamol eller ibuprofen. Aspirin ska aldrig ges till barn och vuxna yngre än 20 år med symtom på influensa eller förkylning, eftersom det är associerad med ett tillstånd som kallas Reyes syndrom. Det är en mycket allvarlig sjukdom som skadar hjärnan och levern.
8.
Använd ånga inhalationer för att minska överbelastning. Fyll i badrummet diskbänk med ångande vatten. Tillsätt 1 tesked av over-the-counter salvan Vicks VapoRub till ångande vatten, och sedan placera en handduk över huvudet luta sig över det ångande vattnet. Andas in ångan i flera minuter tills du får lättnad.
9.
Suger på lugnande tabletter som Halls kommer att hjälpa att fukta och rock din Scratchy hals och minska hosta i samband med influensa.
10.

Lägg flera droppar i en näsborre och sedan försiktigt blåser slem och koksaltlösning ur den näsborren. Upprepa proceduren i motsatt näsborren. Upprepa efter behov.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur är kistor gjorda?

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra smärta från en halsont
 • hur man tar svullnad och smärta ur ett bi eller getingstick
 • Hur fungerar en infektion startar?
 • hur man rengör syntetiska hår
 • hur man lindra smärta bröst mjölkstockning när flaskmatning din baby
 • risker för övervikt
 • hur man kan hjälpa ett barn sätter i kontaktlinser
 • hur veta om du kommer att kvalificera sig för sjukförsäkring i Virginia
 • Hur identifiera orsaken till smärta i brösten
 • hur man kan förebygga, undvika & behandla influensan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com