när får brösten slutar växa?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-04
Som en flicka växer till en kvinna, kommer hon upplever ofta en utveckling i storleken och formen på hennes bröst. För varje flicka, kommer detta att ske vid en annan tidpunkt, och majoriteten av tillväxten kommer vanligtvis att inledas, så att säga, genom sin allra första tid. Eftersom det är relativt tydligt när bröstet börjar växa, särskilt för flickan själv, skulle det logiskt att en poäng när utveckling kommer att upphöra. Så gör när detta hända

Identification

I vilken ålder bröst sluta växa är alla beroende på individen. I allmänhet kommer flickorna börja växa bröst någonstans i åldrarna 7 och 13. När tillväxten börjar bestäms på din egen kropp och när nivån av kvinnliga hormoner eskalerar att i erforderlig mängd. Flickor kommer oftast finna att deras bröst slutar växa ungefär i åldrarna av 17 och 18, men vissa bedömare tror att en kvinnas bröst kommer att nå sin slutliga storlek när de har haft ett barn. Men eftersom inte alla kvinnor väljer att skaffa barn, är den genomsnittliga åldern att en kvinna kommer att uppleva ett stopp i tillväxten i de sena tonåren.

Effekter

Från allra första spurt i tillväxten till slutet av puberteten, en tjej kommer att gå igenom totalt fem etapper, i brist på bättre ord, i tillväxten av hennes bröst. Den första är i princip där hon börjar som barn före puberteten. Detta följs sedan av "bud" scen där bröstvårtor SVÄLLA, och området kommer att bli något ömma vid beröring och ibland även smärtsam. Det tredje steget brukar åtföljas av hennes första perioden, och hon får se de mest tillväxten i hennes bröstvävnad. Den fjärde etappen kommer i allmänhet att etablera den form och kontur av hennes bröst, och hon kommer sällan se en ökning i storlek, även om vissa tjejer kommer att uppleva mindre tillväxt. Det sista steget är när brösten upphör att förstora, som vanligtvis är rätt runt henne 17. Eller 18-årsdag.

Funktioner

Vanligtvis en flicka kan räkna ut när hennes bröst slutar växa baserat på storleken av hennes kvinnliga släktingar, som ärftlighet spelar en roll i en kvinnas bröst. Men detta betyder inte att en flicka kommer att sluta med samma bröst som sin mamma, eftersom hennes fars genetik kommer också att spela en roll i fastställandet av tillväxten. Titta bara på bilderna för att se vad den dominerande storleken på kvinnors bröst är i din familj att få en allmän uppfattning om de mest sannolika storleken på en flickas bröst.

Funktion

Som tidigare nämnts, många experter tror att en kvinnas bröst är aldrig helt odlas tills de har fött barn. Det är under denna tid i livet när du möter någon annan tillväxt (andra än viktökning). Självklart är tillväxten på grund av produktionen av mjölk, och efter amning är klar kan en kvinna upptäcker att hennes bröst är mindre eller större än de var innan. Detta är en annan tid då genetiken spelar in i storleken och formen på en kvinnas bröst.

Expert Insight

I allmänhet en flicka kommer att uppleva tillväxt av hennes bröstvävnad i cirka fyra år från tidpunkten för sin allra första period. Och eftersom inte två människor är lika, kommer varje flicka har sin första period vid en annan tid. Denna händelse är i stort en bra mätare på när en flickas bröst kommer verkligen startar och slutar växa.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:vad är nutramigen gjorda av?

Relaterade artiklar


 • Hur man naturligtvis öka spermier
 • vad är det bästa sättet att ta bort oönskat hår?
 • hur veta om du kommer att kvalificera sig för sjukförsäkring i Virginia
 • om navelsträngsblod bank & stamceller
 • när får brösten slutar växa?
 • hur man kan stoppa angina rättsmedel smärta hemma
 • gör relaxer håret falla ut?
 • Så för att lindra smärta från en halsont
 • hur man gör röda hallonblad te
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com