om brännskador

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-02
Brännskador är förödande för många skäl. Brottsoffer som drabbas brännskadade gå igenom extrem smärta i tillägg till en känslomässig berg-och dalbana utlöses av förändringar i deras fysiska utseende. Brännskador ska alltid tas på allvar. Dessa typer av skador måste behandlas direkt för att förhindra ärrbildning och lektion effekterna av bränna. Huden är det största organ i människokroppen. När stora delar av kroppen bränns kan allvarliga komplikationer uppstå eftersom huden reglerar kroppstemperatur liksom vätskebalansen i kroppen.

Du behöver:
Medical Alert Armband

Typer

Den vanligaste typen av brännskada är en första gradens brännskada. . En första gradens brännskada bara tränger genom det översta lagret av huden och inte är allvarlig. Det skall fortfarande behandlas skyndsamt, dock. Du kommer att kunna identifiera en första gradens brännskada genom uppkomsten av huden, som blir röd. Lätt peeling kan förekomma.

En andra gradens brännskada, som tränger genom det andra lagret av huden, är något allvarligare än en första gradens brännskada. Smärtan är allvarligare och huden blir mycket röd och till och med blister.

Den mest dödliga typen av bränna, den tredje gradens brännskada, skador alla tre hudlagren. Hudtransplantation krävs nästan alltid och ärrbildning kan vara allvarliga.

Brännskador kan orsakas av flera olika saker, bland annat heta vätskor, kemikalier, ånga, brand och även solljus.

Tidsplan

En första graden brände vanligtvis läker inom ett par dagar till en vecka. Andra gradens brännskador ta ytterligare några veckor att läka. Vissa ärr kan bli resultatet av andra gradens brännskador. Tredje gradens brännskador kan ta flera månader att läkas. Huden kan bli väldigt tight och göra fri rörlighet svårare brännskador som täcker stora delar av huden.

Varning

Det finns en allmän missuppfattning att sätta fettet eller smör på en brännskada förhindrar ärrbildning. Du ska aldrig slather smör på en brännskada. Smör är en tjock ämne som faktiskt kan göra mer skada än gott när det kommer till brännskador. Huden behöver andas och smör kan blockera denna process.

Överväganden

Människor som har drabbats av allvarliga brännskador bör överväga att söka rådgivning. Effekterna av skadan kan orsaka känslomässiga lidande på grund av den traumatiska upplevelsen och utseendet förändras.

Undvik solen efter en svår brännskada.

Förebyggande /Lösning

Det finns många saker du kan göra för att förebygga eller behandla brännskador. Öva sunt förnuft när du lagar mat i köket. Håll alltid handtagen på dina kastruller och pannor inåt, särskilt om du har ett litet barn.

När du är i solen, se till att bära solskyddsfaktor och skyddande kläder hela tiden. Solbränna kan leda till för tidigt åldrande och till och med hudcancer.

För första gradens brännskador, kör svalna (inte iskallt) vatten över brännskadan direkt. Låt huden andas och undvika att någon salva på det tills bränningen har svalnat.

Behandla en andra gradens brännskada med svalt vatten (inte iskallt) eller en kall kompress att få ner svullnad . Några andra gradens brännskador kräva läkarvård, så besöka läkare eller ring 911 för att vara på den säkra sidan.

tredje gradens brännskador är allvarliga och kräva omedelbar läkarvård. Ring 911 direkt. Cool rinnande vatten kan hjälpa till ambulanspersonal anländer. Om du misslyckas med att få akut hjälp i tid, ärrbildning eller infektion kan ställa in tredje gradens brännskador orsaka så mycket skada på nervtrådar att en person inte kan känna någon smärta alls. En tredje gradens brännskada kan klarröda, brun eller tom svart.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:När ska gå till en fertilitetsklinik

Relaterade artiklar


 • hur man tar svullnad och smärta ur ett bi eller getingstick
 • hur man får Chasteberry
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • hur man smyga in aktiviteter hjärnan bygga hela dagen
 • om läkare ansvar
 • om rapning en baby
 • hur man lindra smärta bröst mjölkstockning när flaskmatning din baby
 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten
 • hur man kan minska smärta från artros
 • hur man uppmuntrar bra beteende hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com