om infertila män

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-19
Det finns en rad faktorer som påverka en människas reproduktiv hälsa, lite mer seriös än andra. Manlig infertilitet kan orsaka en stor belastning och kan även påverka ett par förhållande, men män ska inte misströsta. Många fall av manlig infertilitet kan behandlas med ordentlig läkarvård

Identification

The American Society for Reproductive Medicine definierar infertilitet som oförmåga att återge på grund av nedsatt reproduktiv systemet. Om några har som försöker bli gravida i sex månader och ett år utan att lyckas har identifierats som infertila. Cirka fyrtio procent av infertilitet fall beror på manlig infertilitet. Några orsaker till infertilitet hos män är tillfälliga och behandlingsbara, medan andra orsaker är genetiska eller permanenta. Ibland infertilitet ett symptom på en annan medicinsk åkomma

Funktioner

Infertilitet kan beror på flera orsaker, eller en kombination av orsaker. Miljöfaktorer, genetiska faktorer, ålder, livsstil, sjukdomar, medicinska tillstånd, eller medicinering biverkningar. Några tillfälliga, mer behandlingsbara former av infertilitet kan uppstå från fetma, testikel överhettning cykling, malnutrition, användning av ämnen som droger, alkohol eller nikotin, eller överdriven stress. Dessa kan resultera i en tillfällig nedgång i antal spermier, och beteenden förändringar kan resultera i att vända på situationen.

Typer

Några orsaker till infertilitet är inte lika lätt att rätta till. Med åldern, spermieantal och spermiekvalitet försämras. Genetiska faktorer som resulterar i produktionen av spermier med skadade spermier, eller spermier med skadat DNA. Genetiska sjukdomar, till exempel cystisk fibros eller poly-cystisk njursjukdom kan hämma passagen av spermier genom reproduktionssystemet. Pungbråck, vilket egentligen är testikelcancer åderbråck, också störa spermier passage. Användningen av vissa läkemedel eller exponering för toxiner, som kemikalier eller bly, kan också leda till minskat antal spermier eller skadade spermier.

Överväganden

I många kulturer genom historien har det skett ett tabubelagt infertilitet som att den här dagen är svårt för vissa män övervinna psykologiskt. Ångest misslyckats om försök att reproducera kan producera stresshormoner som går förvärra problemet. Många infertila män tar ett slag mot deras självkänsla. Det kan finnas känslor av skam, förlägenhet, eller depression, och dessa känslor kan leda till en påfrestning på äktenskapet. Rådgivning är lika viktig som fysisk medicinsk behandling.

Förebyggande /Lösning

Om infertilitet misstänks, kommer en läkare undersöka orsaken genom att ta en fullständig anamnes, vilket ger en fysisk och gör en mängd tester för att söka möjliga underliggande medicinska tillstånd, och kommer att ta och analysera spermaprov. Behandlingen kommer att baseras på resultatet av de undersökningar och provningar. Behandlingen kan vara ett enkelt fall av ett ändrat beteende, till exempel kost eller vanor. Annan behandling innefattar läkemedelsbehandling eller kirurgiska ingrepp. Ett sista alternativ är att använda assisterad befruktning (ART) som in vitro fertilisering eller insemination. Om allt annat misslyckas, kan en läkare rekommendera paret att hitta en spermadonator.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man sparar bränsle genom att sänka termostaten, men undvika hypotermi

Relaterade artiklar


 • hur man gör en bärare för ditt barns "EpiPen
 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • hur man dricka mer vatten för bättre hälsa
 • hur man köper en medicinsk varning armband
 • om läkare ansvar
 • bästa medicinska webbsajter
 • hur man kan hjälpa ett barn sätter i kontaktlinser
 • hur man rengör syntetiska hår
 • hur man hittar användbara presenter för seniorer och äldre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com